EsportsMunicipi

Lluís Escandell, sensei de Mallorca Nord Judo, tercer dan de cinturó negre

Una vegada arribat al cinturó negre de judo, el màxim nivell, la graduació posterior s’estableix en ‘Dans’. Dan ( 段 ) vol dir pas, nivell, esglaó.

Un cop arribat al nivell de mestre amb el cinturó negre, es pot optar a unes titulacions tant d’arbitratge com de docència, i el pollencí Lluís Escandell Soler ha arribat ja al tercer Dan de cinturó negre.

Després d’haver aprovat l’exàmen que el titulà amb el cinturó negre l’any 2018, amb el qual decidí heretar el Dojo pollencí de Judo que dirigia com a sensei Feliu Portella ha arribat al tercer Dan aquest cap de setmana.

Els Dans requereixen un temps d’espera per a poder adquiri-se, així com una formació constant. Per això es fa tan complicat arribar a obtenir-los. Per al primer s’ha d’esperar un any, per al segon dos, per al tercer tres, i així consecutivament. Aleshores no s’ha passat mai del dècim Dan. A més, aquest darrer és un títol honorífic que s’ha d’otorgar per mèrits esportius.

Feliu Portella, anterior sensei de Pollença, arribà ni més ni manco que al sisè. En aquest nivell, el cinturó negre es converteix en blanc i vermell.

En totes les balears hi ha sols tres vuitens Dans, i a Espanya sols hi ha uns pocs dècims dans. I aquests, ténen ja una entrada edat. Els de balears, ténen ja entre 65 i 75 anys, justament per aquest motiu del temps d’espera entre nivell i nivell fa que arribar a aquestes titulacions es pugui fer sols al llarg dels anys i mitjançant una constància.

En Lluís Escandell, qui és el mestre de l’escola de judo de Pollença, està ja una passa més aprop.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button