MunicipiPolítica

Una emotiva investidura amb la sala de plenaris repleta de bat a bat

El ple d'investidura ha tingut lloc avui a les 12.00h amb una gran assistència

L’acte solemne d’investidura ha transcorregut amb èxit i normalitat. Avui a les 12.00h, el ple d’investidura s’ha desenvolupat a la sala de plenaris de l’Ajuntament. Pollença ja té oficialment nou Batle: Martí Xavier March i Cerdà. Per als qui no hagin pogut seguir l’streaming de Balearslive en directe, a aquest enllaç trobareu la gravació completa de la investidura.

Amb la sala de bat a bat i amb la ressenyable presència de l’encara presidenta autonòmica Francina Armengol, el procediment establert s’ha desenvolupat sense incidències.

Hi ha hagut quatre candidats a batle: Andrés Nevado Rodríguez, David Alonso, Tomeu Cifre Ochogavia i Martí March. Els tres primers candidats han sigut sols votats per ells mateixos i els representants de les seves formacions. I com ja avaçàrem ahir capvespre des d’aquest mitjà, Martí March ha rebut el suport dels quatre regidors de MÉS, el dels seus 5 regidors i el seu mateix. Així, s’ha anomenat el candidat socialista per majoria absoluta.

En els discurs dels candidats, ara oposició, Andrés Nevado ha aprofitat per donar agraïments a l’experiència viscuda com a batle i al seus companys i treballadors de l’ajuntament. Així mateix, ha desitjat tota la sort i disponibilitat de cara al nou govern.

Per la seva banda, David Alonso ha remarcat les dificultats viscudes a la legislatura passada degut a la pandèmia i també ha desitjat sort al nou batle.

Tomeu Cifre, en el seu torn, ha posat oferit la seva disponibilitat i la dels regidors del seu partit, posant en valor la seva experiència. Una mica més crític, ha recalcat que el nou govern encara es troba en un pre-acord i que la investidura s’ha efectuat sense competències ni càrrecs assignats.

Per la seva banda, MÉS, amb els seus vots a favor, ha efectuat un discurs en que ha posat de relleu els seus ideals feministes, ecologistes i sobiranistes. La seva voluntat, com ha remarcat Joana Aina Campomar, és que aquests ideals arribin a la vida dels Pollencins.

Un cop efectuades les votacions, Andrés Nevado ha entregat la vara de batle al nou representant del consistori Martí March, amb els aplaudiments de la sala.

També hi ha hagut moments emotius, en els quals el nou batle no ha pogut reprémer la seva emoció ni contendre les seves llàgrimes

Al final de la sessió, s’ha oferit un piscolabis per als assistents i s’ha pogut observar un clima conciliador entre totes les forçes polítiques que han compartit fotografies, estretes de mà i paraules.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button