CulturaMunicipi

8M: lectures intergeneracionals del manifest

La celebració del 8M pretén reivindicar i recordar el lideratge de dones transformadores

S’ha duit a terme la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona al municipi de Pollença. Aquest ha estat llegit per diferents dones, de generacions diverses, ja que es tracta d’una lluita col·lectiva i intergeneracional. Aquestes han estat Bianca Aguilar, la regidora d’Igualtat, Marina Velasco i Hilària Criado; però també dues alumnes del Col·legi Monti-Sion, Aina Velasco i Antonia Borràs, i dues alumnes de l’IES Clara Hammerl, Ana Maria Pedraza i Romina Iogaldo.

“Des de l’Ajuntament impulsam fent polítiques igualitàries i justes per a tothom. Per això, estem elaborant un Pla Estratègic Participatiu d’Igualtat en el que apostam per espais de participació o per un municipi més just”,

expressa la regidora Aguilar.

El 8 de març va ser reconegut per l’ONU com el Dia Internacional de la Dona el 1857, a la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes, després d’uns grans incendis que es varen produir a la fàbrica Cotton i la Triangle Shirtwaist Company de Nova York i al qual varen morir 142 obreres que lluitaven per unes millors condicions laborals.

La celebració del 8M pretén reivindicar i recordar el lideratge de dones transformadores, tant a escala individual com col·lectiu. En tots els sectors de la societat i cada un dels pobles, ja que les dones són presents en tots els àmbits: les arts, les ciències, l’economia, les cures, les vindicacions laborals, l’organització política, en l’ensenyament, en els centres de salut, són científiques, empresàries i esportistes.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button