CulturaMunicipi

Què passarà amb els Moros i Cristians?

Els Moros Escopeters cerquen alternatives per a la Patrona

Va esclatar ahir la notícia de la modificació del Reglament d’Armes que es realitzà l’estiu del 2020, la qual prohibeix la utilització d’armes de foc a les festes, fires i recreacions històriques. La preocupació del poble de Pollença per la celebració dels tradicionals Moros i Cristians és ara mateix el punt de mira.

La notícia ha agafat per sorpresa als Moros Escopeters de Pollença, que utilitzen durant el simulacre, escopetes antigues de caça modificades per disparar cartutxos de fogueig -les quals s’especifiquen a l’Article 5 g) del BOE-. Lluis Carsi, ens ha explicat quina podria ser la solució:

Hi ha una alternativa que seria emprar armes d’avantcàrrega de l’època, que tenen els seus pros i els seus contres. Són armes per les quals s’ha de tenir una llicència especial i, a més, són complicades de carregar perquè duen bastanta feina. Això significaria rompre l’essència de la nostra funció, que era fer barrera a la banda de cornetes”.

Aquesta opció és complexa i no es pot confirmar que es pugui realitzar de manera ràpida per poder sortir enguany a la Patrona. Per falta d’estoc, aquest tipus d’armament s’ha d’encomanar i són molts d’escopeters els quals participen.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button