Eu MollMunicipi

Les obres al carrer Formentor incompleixen les normes sanitàries?

Tomeu Cifre, batle de Pollença: "Està clar que no hi ha cap perill i estam fen les coses així com toca"

A partir de demà, tanquen un tros més del carrer Formentor per mor de les obres. Concretament, tros que queda entre el carrer de l’Almirall Cervera i el carrer de Llevant. Aquesta zona quedarà restringida als residents fins que finalitzin les obres, que es preveu que durin tot l’hivern. Així ho indiquen des de la Policia Local.

Incompliment de les normes sanitàries

En un article, el Diario de Mallorca explica que ha tingut accés a un document de la conselleria de Salut i Consum que adverteix d’un greu incompliment en les obres que actualment es fan al carrer Formentor del Port de Pollença. Segons apunten, està relacionat amb la vigilància sanitària de les aigües de consum humà i, reproduint el seu text, “la xarxa de sanejament dels habitatges estan situades per sobre de la xarxa de proveïment d’aigua potable sense cap distància de seguretat”. Inicialment, per complir amb la normativa les infraestructures de l’aigua potable i del clavegueram han d’estar separades per 50 centímetres verticals i 60 horitzontals.

És per això, que Consum i Salut insta a l’Ajuntament a adoptar les mesures oportunes.

Ara bé, el batle de Pollença, Tomeu Cifre, treu ferro a l’assumpte i assegura que no hi ha hagut cap denúncia. Assegura que l’escrit al qual es refereix el diari autonòmic “està firmat per una funcionària que viu al carrer on es fan les obres” i afegeix que “en aquell moment estava malament perquè hem aixecat la vorera”.

“Està clar que no hi ha cap perill i estam fen les coses així com toca”, afirma contundent Cifre. “En els punts on no es respecten les distàncies establertes, EMSER aïlla els tubs”, diu el batle. A més a més, apunta que “els tubs d’aigua neta porten pressió, mentre que els de la claveguera és morta”.

I és que, al seu entendre, aquesta història “ha sortit de botador”.

Reaccions

Com és habitual, algunes associacions i partits polítics han reaccionat davant una polèmica com aquesta. De fet, Podem Pollença ha aprofitat per reclamar, de nou, un Pla Director de Clavegueram “per avaluar tota la xarxa de pluvials i d’aigües residuals; veure per on passen, el seu estat, què s’ha de canviar, fer un inventariar, etcètera”.

I d’aquesta manera s’han pronunciat des de l’Associació per a la Defensa del Port de Pollença:

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button