CulturaMunicipiPollença

La Galeria Maior obligada a cancel·lar els actes prevists pel seu 30è aniversari

Jero Martínez ens conta com ha estat el pas per aquests 30 anys

L’any 1990, Jero Martínez emprenia un nou projecte convertint l’antiga drogueria que la seva família havia regentat durant anys a Pollença, en una galeria d’art contemporani. Des d’aquest moment i passant-hi artistes tan coneguts com ara A. R. Penck, Susana Solano, José Pedro Croft, Jürgen Partenheimer, Mónica Fuster, Joan Cortés, Amador o Aina Perelló, entre molts altres, s’ha arribat a convertir en una de les galeries més prestigioses de les Illes Balears.

El projecte anà creixent i al 2004 obrí un nou espai a la ciutat de Palma. Amb el pas dels anys, ha format part de les principals fires d’art contemporani, com la d’ARCO, PULSE Nova York, PULSE Miami, o ArtColonge, entre altres.

Jero Martínez: “és important seguir amb l’art i el galerisme”

Jero Martínez, galerista de professió i gerent de la Galeria Maior, ens ha contat com ha estat el pas per aquests 30 anys de trajectòria artística.

– Com definiries aquests 30 anys al capdavant de la Galeria Maior?

Podríem fer-ne un balanç molt positiu, ja que hem tengut l’oportunitat de treballar amb l’art, que és el que sempre m’ha apassionat. També m’ha acostat a conèixer un bon grapat d’artistes locals, nacionals i internacionals. Tot això és gràcies al públic que sempre hi ha estat present.

– Per aquest 30è aniversari, es tenien prevists una sèrie d’actes que finalment no s’han pogut cel·lebrar. Podries contar-nos en què consistien?

En un principi haviem preparat tres projectes diferents per dur a terme en aquest any de cel·lebració. El primer, constava d’una sèrie d’exposicions que es tenien previstes fer durant l’estiu i tardor d’aquest any 2020. En segon lloc, un grapat de vídeos titulats “Videos en el tejado”, ja que eren gravats al terrat de la Galeria per diferents artistes. Per últim, voliem preparar unes conferències de la mà de diferents artistes, galeristes i figures del món de l’art, per debatre i pensar sobre temes, sobretot, de caire social i popular.

– Teniu pensat fer aquests actes més endavant?

De moment no tenim previst cel·lebrar els actes originàriament planejats. Estam davant una pandèmia mundial i creim que el fet de suspendre els esdeveniments és el correcte. Voliem que els artistes poguèssin venir a cel·lebrar-ho amb nosaltres i, ara mateix, això no és possible, per lo tant creim que no és el moment adequat per a fer cel·lebracions.

– Com està afectant la Covid19 a l’art?

El coronavirus està afectant molt negativament al món de l’art. Aquest ja és un sector que ve perjudicat de la crisi econòmica del 2008 i, amb aquesta, ho està passant malament també. Molts col·leccionistes de fora, no poden viatjar cap aquí i és molt difícil arribar al públic només a través de les noves tecnologies i les xarxes socials. És molt important seguir amb l’art i el galerisme.

Al seu perfil d’Instagram trobareu un recull d’audiovisuals que han realitzat per “cel·lebrar” d’una forma diferent, aquest aniversari. I a continuació, un recull d’imatges que descriuen alguns dels moments i artistes que han passat per la Galeria Maior durant aquests 30 anys d’història. Molts d’anys!

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button