CulturaMunicipiPollença

Temps de festa. Litúrgia, art i literatura: presentació de l’artista pollencina Georgina Gamundí

La exposició és avui dilluns 27 a Can Llobera

Georgina Gamundí presenta Temps de festa, litúrgia, art i literatura. La presentació serà avui dilluns a les 20.30 hores a Can Llobera. La idea inicial d’aquest llibre sorgí fa tres anys pel rector de Pollença Francesc Vicens, qui va veure a l’artista dibuixant a l’església el dia del corpus de l’any 2017 i li va proposar fer aquest projecte.

El llibre connecta la litúrgia amb la iconografia, a través dels seus dibuixos i la literatura. Apareixen textos d’autors pollencins com Miquel Costa i Llobera, Ramon Picó i Campamar o Miquel Bota Totxo, a més d’altres autors relacionats amb Pollença. Aquests textes i molts altres es complementen amb les il·lustracions de Georgina.

La presentació havia de ser inicialment per abril però a causa de la crisi de la covid-19 es van veure obligats a ajornar-la. Avui, més de tres mesos després del previst, el presenta el llibre i l’exposició de les il·lustracions. Georgina ha explicat que es podran trobar un total de 43 il·lustracions, encara que els dibuixos que ha fet en aquests tres anys són molts més. Les il·lustracions són en blanc i negre i estan realitzades en tinta xinesa amb traces de llapis i aquarel·la.

El llibre s’estructura en tres parts: la litúrgia on entren festes com nadal o pasqua; l’art, amb les il·lustracions de Gamundí i la literatura, amb els textos mencionats. Intenta donar a conèixer moltes de les festes pollencines des de les més grosses com La Patrona fins a les més petites en les quals, tal vegada, no tothom sap en què consisteixen.

L’exposició es podrà veure durant totes les festes. I el llibre estarà a la venda a partir d’avui al preu de 25 euros. Recordau què l’aforament és limitat i es imprescindible portar mascareta.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button