Municipi

Presència de taquilles ‘Amazon’ a Pollença

Impacte negatiu per l'economia local si compram a gegants internacionals

Així són les taquilles habilitades per Amazon a Pollença. I aquestes en concret es troben a la benzinera de Cecili Metel. Però, per què serveixen? Tenen avantatges? I inconvenients?

Són uns espais pensats per facilitar les coses als clients del gegant digital. La seva funció és rebre els paquets dels productes comprats en línia, de manera que els clients d’Amazon, en aquest cas, no s’han de preocupar de ser a casa per recollir-los. És “còmode, ràpid i fàcil“, com alaben des de la seva web.

Ara bé, l’inconvenient el veiem en l’impacte negatiu sobre el petit comerç i les empreses locals. Per una banda, les compres online son una pràctica que s’ha accentuat amb la pandèmia, perjudicant molt la nostra economia ja que les multinacionals no generen llocs de feina al municipi. Comprar productes des de casa i que te’ls duguin sense que t’hagis de preocupar per res, és més fàcil. Es ressenyable que arran del confinament ja són moltes les empreses locals que ofereixen els seus serveis a domicili, amb un tracte personalitzat i proper com el que tendries a la botiga.

Seguint amb els ‘contres’, ens trobem amb el tema dels impostos, les taxes i les obligacions. Per exemple, segons ens expliquen, la taxa ECO RAEE repercuteix sobre el preu del producte (electrònic, informàtic, electrodomèstic, etc.) i serveix per reciclar els equips vells que l’empresa venedora està obligada a recollir. Ara bé, l’oferta d’aquest servei és ambigua a la seva web. És per aquest motiu, que FECE va querellar-se contra Amazon a finals de l’any anterior. Van denunciar-los per “incompliment”. Asseguren que “aquesta actuació vulnera greument l’establert al Reial Decret i suposa una important reduccció de les despeses logístiques i operatives d’aquests operadors, així com una competència deslleial que afecta a tot el sector”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button