Eu MollMunicipiPollença

Pollença s’il·luminarà de verd per lluitar contra el càncer

L'AECC de local també posarà una taula informativa demà al mercat del Moll

Les façanes de Miquel Capllonch i Can Llobera s’il·luminaran de verd com a símbol de lluita contra el càncer en el dia mundial d’aquesta malaltia. L’encesa serà avui capvespre quan es faci fosc i tot l’enllumenat públic ja irradii claror pels carrers municipals. A diferència del 2019, enguany no es llegirà cap manifest ni hi acudiran les autoritats.

És un acte organitzat per l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Pollença, en el qual també hi col·labora l’Ajuntament. Així mateix, tenen previst posar una taula informativa demà al mercat del Moll, on la gent s’hi podrà acostar per resoldre els seus dubtes. La presidenta local ens ha explicat que al llarg de l’any aniran fent més campanyes de conscienciació, prevenció i detecció primerenca.


El 4 de febrer és, des del 2000, el dia mundial contra el càncer. Una data on és pertinent recordar que queda molta feina a fer per frenar-lo. Avui en dia és una de les principals causes de mort, l’OMS calcula que acaba amb la vida d’unes disset persones cada minut a escala mundial. Així mateix, posar en relleu que a l’Estat espanyol el nombre de casos ha augmentat en un 12% aquests darrers quatre anys. Pel 2020 s’espera que 277.000 persones hagin de lluitar contra el càncer.

Per això és necessari que s’investigui més sobre la malaltia, pel que és indispensable que s’hi dediquin més recursos econòmics i s’unifiquin esforços institucionals.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button