Esports
Destacat

Comença la regata del EurILCA 2022 al RCNPP amb participants ucraïnesos

El campionat europeu compta amb 204 embarcacions que es divideixen en tres classes: ILCA 7; ILCA 6 i ILCA 4.

El Real Club Nàutic del Port Pollença és la seu de la primera regata del EurILCA 2022 Europa Cup que començarà avui dijous, 17 de març, i que finalitzarà el diumenge dia 20. El campionat europeu compta amb 204 embarcacions que es divideixen en tres classes: ILCA 7, la classe olímpica masculina individual amb 35 participants i noms reconeguts com el de Javier Seguí o Ignasi Torrandell; ILCA 6, categoria mixta que té 95 regatistes; i, en darrer lloc, la categoria ILCA 4, en aquest cas, amb 70 esportites d’uns 15 anys.

Seran 24 els països participants en aquest campionat balear, encara que rebran la companyia de territoris estrangers com Estats Units, Argèlia o Malàisia. Ucraïna serà, en aquesta ocasió, un dels països europeus que participaran a l’esdeveniment esportiu, i amb motiu de la seva acollida, el RCNPP ha volgut donar als competidors ucraïnesos un tracte peculiar, ho explica el director tècnic de l’escola de vela, Albert Vadell.

Declaracions d’Albert Vadell a Som Pollença.

Sofiia Naumenko i Devid Izmailovksy són dos regatistes ucraïnesos que competiran en aquesta edició. Tenen 9 i 7 anys, respectivament, d’experiència en el món de la vela, i ens han contat que en aquest any hi ha rivals molt potents, però que tenen unes expectatives molt bones i que intentaran donar el millor d’ells, maldament les condicions meteorològiques no siguin del tot favorables, ja que s’esperen núvols i pluges, “però mentre faci vent, anirà bé”, comentava Sofiia Naumenko. Albert Vadell explica que fins i tot tenint mal temps, no hi haurà cancel·lacions.

Albert Vadell.

Els dos esportistes procedents d’Ucraïna contemplen, ara a Mallorca, la guerra des de fora. Encara que es mantenen concentrats en la competició d’avui, no deixen de lloc els episodis bèl·lics i es reconforten dient que estar aquí avui per intentar guanyar la competició és el millor que poden fer pel seu país.

Sofiia Naumenko i Devid Izmailovksy, els dos regatistes d’Ucraïna.
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button