Esports

III Festival de Jocs i Esports Tradicionals a Pollença

Tothom que s'acosti a la plaça de Ca les Monnares podrà conèixer activitats tradicionals d'arreu

“El tir de fona és esport, previsió, patrimoni i cultura”, explicava el president de la Federació Balear, Pep Ribas. Els jocs tradicionals són vists pels més petits de cada casa com quelcom estrany i llunyà. El tir de fona n’és un gran exemple, però hi ha més activitats que segueixen el mateix patró. Per enfortir les arrels, és molt necessari que es donin a conèixer i es fomenti la seva pràctica, cosa que la Federació Balear de Tir de Fona té molt present. Aquest dissabte organitza el III Festival de Jocs i Esports Tradicionals a Pollença, esdeveniment que serveix de pretext per celebrar la final del Campionat de Tir de Fona en la modalitat de pilota en totes les categories.

https://www.instagram.com/p/B3-dkgtFAKy/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.facebook.com/federaciotirdefona/posts/987075291642984

La plaça de Ca les Monnares és l’escenari elegit per acollir aquesta trobada. Tots aquells i aquelles que s’hi acostin podran gaudir d’una gran quantitat d’exhibicions de jocs tradicionals de les Illes Balears, com ara el tir de fona, la bola mallorquina, el joc de la paella, el salt de corda, el joc de la pedreta i el joc de les cartes. També podran conèixer jocs arribats d’Astúries, Lleó, Santiago de Compostela, Cantàbria, Aragó, València o Castelló. D’entre els que cal destacar la lluita lleonesa. Tothom podrà participar i intentar jugar. “És gratuït i està obert al públic”, remarca Pep Ribas en diverses ocasions.

També hi haurà xerrades de personalitats expertes en jocs tradicionals, artesans i especialistes a educar mitjançant el joc. Possiblement, la conferència més rellevant sigui “Patrimoni marítim de Mallorca” a càrrec de l’expert en vela llatina, Jaume Amengual.

Com s’ha esmentat unes línies més amunt, és essencial fomentar la pràctica dels jocs i esports més tradicionals entre la població en general. Pep Ribas, el president de la Federació Balear de Tir de Fona, assegura que “és important perquè cada dia hi ha més maquinetes i els nins i les nines veuen estrany un joc antic que de tota la vida; un joc al qual han jugat els seus pares, padrins i repadrins”.

Ribas també ha aprofitat l’ocasió per anunciar que intentarà portar el tir de fona a Pollença amb una prova anual pel campionat de Mallorca.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button