AllotjamentMunicipi

Habtur Balears considera que la nova llei perjudica el lloguer turístic

Habtur Balears ha criticat les formes per les quals s’ha dut a terme l’aprovació de la modificació de la llei turística. Segons esmenten s’ha fet sense coneixement de les parts implicades i sense transparència i consideren que el bloqueig de la bossa de places turístiques ha estat un despropòsit i una falta de respecte cap a un sector sobre el qual ja havien fet recaure tot el pes del decreixement.

En el seu comunicat indiquen que la modificació de la llei turística de 2017 va establir una borsa de places diferenciada per el sector de l’habitatge turístic de 28.000 places. 

Al 2018, una vegada superada la moratòria per a la confecció de les zonificacions i el PIAT, es van posar a la venta només 20.000 places. Les 8.000 restants es van posar en reserva a l’espera de l’aprovació definitiva del PIAT. Aquestes places finalment mai s’han posat a la venta. 

Les places donades d’alta com a ETH amb anterioritat a la modificació de la llei de 2017, unes 90.000, estan destinades a desaparèixer perquè no tornen a la borsa de places i s’amortitzen. 

Tal com argumenten, el sector del lloguer turístic està destinat a quedar-se, per tant, amb les places que es van posar a la venta (20.000 inicialment) i ara es congelen les places que quedaven per vendre.

La nova llei perjudica al sector del lloguer turístics. La comercialització d’un habitatge ha tingut efectes positius en el manteniment patrimonial de molts mallorquins que ara es podran veure obligats a vendre les seves propietats. La llei aplica mecanismes de decreixement que no tenen altres sectors.

Des d’Habtur també es vol deixar molt clar que l’associació mai ha estat en contra de la sostenibilitat. De fet, consideren que com a sector allotjatiu són més sostenibles que el grans complexes hotelers del tot inclòs. 

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button