Pollença

Tomeu Cifre: “el tema de la limitació del Pont Romà ens ha agafat totalment órsay”

Es suspenen les tramitacions de llicències municipals per l'establiment d'un perímetre de protecció de l'entron del Pont Romà

La comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca va aprovar, el passat dimarts, la delimitació del Pont Romà, declarat Bé d’Interés Cultural, per la qual cosa s’estableix un perímetre de protecció del seu entorn, de forma que es supenen les tramitacions de llicències municipals de parcel·lació, edificació o enderroc, deixant sense efecte les llicències ja concedides.

L’Ajuntament tenia preparat allà un projecte que consistia en un procés participatiu de La Vinyeta del Pont Romà, el qual volien acondicionar. Parlam amb el batle, Tomeu Cifre, per veure com afecta això a aquest projecte i com reben aquesta notícia.

El tema de la limitació del Pont Romà ens ha agafat totalment órsay, no sabíem res.

Tomeu Cifre

“Sobre aquest tema ens vam assabentar-nos quan van dur aquest punt a aprovació, el 13 d’octubre, sense que abans se’ns comentàs res, a diferència de com han fet habitualment en ocasions similars”, assegura Cifre, especificant que “va ser dia 11 quan van enviar-nos un correu genèric per informar-nos, però la persona que el rebè estava de vacances. Arran d’això, quan vam obrir el correu, el mateix dia 13, vam trobar un document que només podia obrir-se a l’hora que es feia la comissió. Per lo tant, no vam poder ni anar a la comissió ni accedir al document”, afirma el batle, afegint que ara es troben a l’espera que els enviïn de nou aquest informe.

Cifre ha parlat també del tema de La Vinyeta, “fa cosa de sis mesos vam demanar l’autorització sectorial a Recursos Hídrics i Carreteres, lo qual encara no tenim, i, a més, hi ha una subvenció del mateix Consell de Mallorca per a executar aquestes obres. Per lo tant, això és “un peix que es mossega la cua”, el Consell dóna subvencions i després atura els projectes”, exposa.

Davant això, “volem saber quin és l’abast d’aquest tema. Nosaltres estem totalment d’acord en que es protegeixi el sòl del Pont Romà, però hem de veure l’àmbit al voltant d’aquest, perquè el mateix Pla General ja el protegia, però ara s’ha de saber com afectarà això. Nosaltres el que volem és poder acondicionar la zona verda del que és La Vinyeta arran del projecte que hem fet”, ha conclòs el batle.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button