EntrevistesMunicipiPolíticaUnio Mollera Pollencina

Andrés Nevado, pintor professional, molt proper i compromès amb el municipi

Descobrim més sobre la vida del candidat d'UMP, qui arribà a Eu Moll fa més de 25 anys per quedar-se

La present entrevista forma part d’un cicle d’entrevistes de Som Pollença on coneixerem a tots/es els candidats a la batlia de Pollença de cara a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig de 2023. L’ordre de difusió no té cap sentit, únicament l’adaptam a qüestions d’agenda. Dit això, finalitzam el cicle amb el candidat -i actual- batle, Andrés Nevado.

Qui és Andrés?

Nevado va néixer l’any 1961 a Torreorgaz, Càceres. Encara que, als cinc anys la seva família va decidir partir a Mèrida i allà va viure la seva infantesa i joventut fins als 36 anys.

Recorda aquells anys a la península amb un somriure. Els seus pares regentaven el ‘Bar Nevado‘, situat a la capital d’Extremadura. Aquest lloc, avui, després de més de cinquanta anys, continua actiu de la mà d’un dels seus germans -en té quatre-. Andrés recorda, nostàlgic, despatxar al bar amb només set anys; va créixer allà. Poc temps després es va inserir dins el món laboral amb l’hostaleria, fent feina a un gran local d’espectacles on es movien els artistes més reconeguts en l’àmbit nacional en els anys 70-80. Artistes com Julio Iglesias, Los Pecos, Rocío Jurado, entre d’altres, ens conta. També recorda haver cobert moltes fires d’Extremadura, “més de 3.000”, explica.

La resta de la seva joventut la va passar fent el servei obligatori i especialitzant-se dins el món de la pintura.

Més personalment, es considera una persona propera, amiga dels seus amics, predisposat a donar una mà. Li agrada “escoltar més que xerrar; sé escoltar molt bé”, comenta.

Vida a Pollença i professió

Ja fa 25 anys que el candidat arribà al Port de Pollença. Venia a veure un familiar, però, ens conta, que alguna cosa va “canviar dins ell i va fer que en menys d’una setmana decidís que hi quedaria a viure“.

“Som un privilegiat de viure a aquesta meravellosa illa que m’ha acollit”

Andrés Nevado

A més, ens explica que “ara entén allò que sempre havia sentit dir als residents de tenir aquesta necessitat de mar, d’enyorar-la… quan torn de visita als meus orígens em fa falta i fris de tornar“.

Tot d’una va arribar a Pollença, va continuar amb la seva professió: oficial de primera de pintura. Va ser ajudant a col·locar cartells electorals quan es va començar a introduir dins el món de la política. Poc temps després va voler tornar a l’hostaleria obrint el seu propi negoci al Port de Pollença, el ‘Bar Anubis‘, que va dirigir durant cinc anys.

Amic dels seus amics i dels animals

Algunes de les activitats en les quals dedica Nevado el seu temps lliure són “l’esport, el senderisme o anar a pescar; m’encanta”. També és soci del Reial Mallorca i gaudeix d’anar a veure els partits. A més, adora els animals, tenia una egua i un poni, però els va “cedir a qui sabia que els tractaria beníssim perquè no era compatible amb la meva vida”. Ara, té dues moixes que adora; na Perla i na Negri.

Una de les accions quotidianes que alegra el dia a Andrés és “anar a fer la compra; pas gust de triar els productes que m’agraden”. Encara que, el que més gaudeix és “fer una bona xerrada o passeig abans que tot“, sentència.

Posar en valor la vida pública

“La política m’ha donat allò que sempre he volgut i no havia tengut. La recompensa a l’esforç i sacrifici que he fet sempre; m’ha donat aquesta estabilitat”

Andrés Nevado

És per tots sabut que Andrés Nevado és l’actual batle de Pollença… Per què es torna a presentar? Idò ell mateix ens explica que ho fa perquè se sent “molt més preparat que fa vuit anys”.

“Ara tenc encara més il·lusió de presentar-me per l’experiència adquirida. Consider que puc ajudar més tant al meu partit com al municipi”.

Andrés Nevado

A més, durant els darrers vuit anys, a escala de partit i municipi creu que des d’UMP han “fet moltes coses, se’n podrien haver fet moltes altres, però per l’administració, per la pandèmia o per voler abastar-ho tot, ha estat impossible”. Així i tot, qualifica les legislatures amb un “balanç positiu“.

“No és el mateix ser regidor que batle, es requereix més concentració, responsabilitat, eficàcia, aprenentatge… és una posició molt difícil per la qual s’ha d’estar a l’altura i ara ho estic més que mai”

Andrés Nevado

Candidatura i possibles pactes

De cara a la pròxima legislatura, Unió Mollera Pollencina té diferents projectes en ment. El candidat ens puntualitza que volen “infraestructures per tot el municipi, no només per Eu Moll”. Assegura ser conscient de “les carències de Cala Sant Vicenç: s’ha d’actuar i ho farem”, també comenta diferents propostes com fer un passeig des de Duva cap a la rotonda d’hidroavió o “tractar les aigües residuals per a una millora ambiental de la zona humida de La Gola”, entre d’altres.

El cap de llista defineix UMP com un partit amb “moltes ideologies: d’esquerres, dretes, centre, fins i tot de gent que no li agrada la política“, comenta. Això sí, “tots i totes les persones del nostre equip volen aportar i treballar pel bé del poble“.

Quan li plantejam l’opció de pacte amb algun partit ens contesta, contundent, que “no descartam cap agrupació, és cert que n’hi ha algun que ens agrada més que altres. Estem disposats a pactar, seria qüestió d’asseure’ns, parlar-ho i moure’ns pel que considerem el bé comú”.

El present i futur d’Andrés

Si feim una mirada enrere, l’extremeny ens conta que a l’àmbit professional mai li ha “faltat feina”. Encara que reconeix que ha tengut moments “dolents”, sempre ha “aixecat el cap, malgrat els cops i ara, el sacrifici ha donat fruit i estic vivint la recompensa“.

A l’àmbit més personal se sent “molt orgullós de ser batle, mai ho hauria cregut, som una persona afortunada i em trob en un moment satisfactori amb jo mateix”, ens relata. “Que la gent et reconegui la feina per al poble i que et donin suport és una gran recompensa”. Per poder continuar fent-ho”, finalitza”.

Quan li parlam de Pollença es mostra il·lusionat i ens fa referència a una de les primeres impressions que va tenir del municipi, quan va arribar:

“La primera vegada que vaig viure dia 2 d’agost vaig experimentar una explosió de sentiments, veure a tot un poble unit per una tradició em va omplir per complet”

Andrés Nevado

Per altra banda, també es declara fanàtic del Pi de Formentor. Fa més de vint anys que gaudeix de tot el procés santantonier i parla d’aquestes experiències com uns fets que l’han “marcat de per vida”, conclou.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button