PolíticaPollença

L’equip de govern tanca files entorn a la regidora Cerdà.

Mentrestant l'oposicó demana la dimissió del batle i la regidora.

Avui, el tema de la vacunació de la regidora de Serveis Socials Francisca Cerdà torna a ser notícia, amb les reaccions del batle Bartomeu. Cifre contradiu les paraules d’ahir de Toni Pons, l’antic director de la residència de gent gran de Pollença. Tomeu es ratifica en les seves paraules de la roda de premsa del passat febrer, defensa l’acte de vacunació argumentant que era justificat i seguint els protocols, que és exactament el que desmenteix Pons.

Al parlar amb el batle ens ha demostrat la seva sorpresa i incredulitat que Pons parli ara, després de mesos sobre aquest tema. A més expressa que l’Oficina d’Anti Corrupció és la que té el poder de decisió sobre aquesta polèmica.

La regidora Cerdà no ha volgut fer cap declaració sobre el tema argumentant que el que s’havia de dir ja ho ha dit Tomeu a l’article que hem esmentat anteriorment.

D’un to similar és el que respon l’equip de govern, que no han volgut fer declaracions més enllà de declarar que estan “sorpresos” que Toni Pons tregui ara, després de mesos, altre cop el tema a la superfície i es demanen perquè no ho va fer abans. Sembla que tot l’Ajuntament s’escuda amb les declaracions del batle i no gosen contradir-lo.

Molt diferents són les declaracions de l’oposició que ja han tret un comunicat en bloc on exigeixen la dimissió tant de la regidora com del batle. En aquest comunicat expressen que les paraules d’ahir de Toni Pons “no venen més que a desmuntar la versió oficial de què la vacunació s’havia dut a terme complint tots els protocols i sense suposar cap privilegi ni tracte de favor algun cap a la regidora. Es demostra que el que havíem denunciat des de l’oposició, tant de forma pública com a l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció de les Illes Balears, era cert, i que la regidora va aprofitar el seu càrrec per vacunar-se quan no li corresponia”. A més a més fan responsable a Tomeu de l’encobriment d’aquest fet i d’haver instat a un empleat municipal de mentir. Finalment, en aquest comunicat es fa la pregunta a l’equip de govern “si tornarien a votar en contra de la moció de reprovació que vàrem presentar el març passat, i si segueixen considerant que l’actuació del seu soci de govern, Tots per Pollença, és l’exemple que ha de seguir la classe política. Pollença es mereix això?”.

Antonina Amer d’Alternativa per Pollença declara que “És vergonyós i indignant que tant el Batle com la regidora encarregada de la residència segueixin defensant el indefensable. La seva actuació com a poc ha estat vergonyosa.” i demana al batle i a la regidora que siguin coherents i expliquin d’una vegada per totes què va succeir realment i es facin responsables dels seus actes.

Michael Muller d’Unides Podem agraeix a Toni Pons la valentia d’explicar els fets encara que hagi passat el temps i espera que l’Oficina Anti Corrupció actuï amb les noves declaracions de Pons.

El poble de Pollença queda a l’espera de noves investigacions sobre el tema, ja que de moment és la paraula d’un contra l’altre. Però, quan sabrem el que realment va passar? Va ser un fet justificat? Va ser èticament correcte?

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button