Natura

Les novetats entorn de la Llei Serra, el distintiu d’aquest espai i les subvencions de l’any 2023

Fins a 24 membres de la Mesa Permanent del Consorci d'aquesta zona s'han reunit aquest dilluns de manera extraordinària per millorar-ne la preservació

Fins a 24 persones membres de la Mesa Permanent del Consorci Serra de Tramuntana es varen reunir aquest dilluns de manera extraordinària per sabre en quin punt està la tramitació del Distintiu Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial. La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, va destacar l’ampla participació i implicació de les entitats per “trobar eines que millorin la preservació de la Serra” i va agrair la feina que s’està realitzant per involucrar més actors que s’han adherit en el Distintiu Serra.

Aquesta iniciativa promou el desenvolupament de l’economia circular a fi de posar en valor els serveis, els productes i tot allò que es genera a la Serra i que està relacionat amb el fet que aquest territori sigui Patrimoni de la Humanitat.

D’altra banda, la consellera va mostrar la seva satisfacció per les aportacions fetes per part de la Mesa Permanent en l’elaboració de la Llei Serra de Tramuntana, la qual està molt consensuada amb tots els municipis i amb els diferents departaments del Consell de Mallorca, així com a entitats implicades en la seva conservació i dinamització. Garcías va assegurar que l’elaboració de la llei es troba a l’etapa final de la part del procés que li pertoca a la institució insular.

A més, s’ha creat una nova partida de mig milió d’euros per a subvencions per a cooperatives agràries, així com una línia de subvencions per incentivar l’activitat agrària de la Serra de Tramuntana; ja que es tracta de la base fonamental per a la definició i manteniment del Paisatge Cultural Declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button