Cala Sant VicençMunicipi

L’església i la necròpolis de Cala Sant Vicenç passen a ser propietat de l’Ajuntament de Pollença

L'Ajuntament de Pollença convertirà el temple en un centre cultural una vegada s'hagi efectuat la donació per part de la família Vidal Sastre

La necròpolis de l’Alzinaret, de l’Edat del Bronze, i l’església de Cala Sant Vicenç formaven part del patrimoni de la família Vidal Sastre, promotors de la urbanització en els anys 70. Però l’Ajuntament de Pollença, amb Tomeu Cifre al capdavant, han arribat a un acord amb els antics propietaris per tal que els dos espais passin a ser de la institució municipal.

Respecte a l’església, cal destacar que el bisbat va dessacralitzar el temple després que el 2011 es tancàs per problemes estructurals. Ara és utilitzat com un magatzem. L’Associació de Veïnats de Cala Sant Vicenç feia temps que reivindicava que l’edificació formàs part del patrimoni públic.

Pel que fa a la necròpolis, fa anys que l’Ajuntament s’encarrega del seu manteniment. Amb l’adquisició d’aquest espai, la institució dota d’una gran riquesa les propietats del consistori i el municipi de Pollença. S’hi poden visitar sis de les quinze coves subterrànies que es troben baix el sol de l’Alzinaret.

La donació dels dos espais propietat de la família Vidal Sastre encara no s’ha fet efectiva. Però quan sigui una realitat, l’Ajuntament invertirà fins a 300.000 € per arreglar i reformar l’església de Cala Sant Vicenç. L’objectiu és convertir el temple en un centre cultural.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button