Municipi
Destacat

Oberta la porta a que es presentin les dones a càrrecs de La Patrona

En una comparativa entre els texts entre l’any passat i enguany, s’ha descobert que s’obre la porta a que es presentin les dones a càrrecs de Moros, Cristians i Ajuntament Vella.

Si bé el text de l’any passat dicta que es podien presentar homes, enguany, el text resa que es poden presentar persones. Aquest fet es deu a un imperatiu legal: el fet d’haver d’emprar, per llei, el llenguatge inclusiu per a no discriminar entre homes i dones. L’Ajuntament, com a tal, interpretant la llei, no pot prohibir en cap cas que una dona presenti la seva candidatura.

Així, la llei no prohibeix que les dones puguin presentar candidatures als càrrecs del simulacre. Això sí, en paraules del regidor de festes, el personatge haurà de ser sempre masculí. Per motius històrics, el personatge s’ha de vestir com a home. La interpretació es podria fer per part d’algú d’altre sexe, però el personatge en sí, seguiria essent masculí.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button