Municipi

Inicia la feina de la Comissió Nomenclàtor per a posar noms de dones als carrers de Pollença

Durant els pròxims mesos, es revisaran les propostes, es recopilarà informació i es treballarà per començar a implementar els canvis

En un esforç per reconèixer el paper històric i present de les dones en la societat, la Comissió Nomenclàtor ha iniciar els seus treballs per a revisar i possiblement canviar els noms d’alguns carrers, edificis i places de Pollença, el Moll i la Cala Sant Vicenç.

La comissió, composta per representants polítics, investigadors i historiadors, tècnics i activistes feministes, es va reunir el passat dimecres a la sala de plens de l’ajuntament. En aquesta primera reunió, es van revisar les propostes de l’any anterior i es va elaborar una llista de dones destacades en la història local que podrien rebre aquest honor.

“Ahir va ser una trobada de primer contacte”, va explicar Joana Xamena, membre d’aquesta. “Revisem les propostes de l’any anterior, identifiquem espais que encara no tenen nom i elaborem una llista de dones notables que han contribuït al teixit social de Pollença”.

Si bé encara en les seves primeres etapes, Nomenclàtor té la intenció d’abordar un canvi significatiu en la nomenclatura urbana per a reflectir de manera més equitativa la diversitat i la contribució de les dones a la comunitat. Ja que, com Xamena apunta: “Les dones sempre han estat part integral de la vida a Pollença, encara que sovint no han estat reconegudes adequadament”. D’aquesta manera, es pretén canviar la situació i donar-lis la visibilitat que mereixen.

El carrer Formentor, per exemple, és un dels subjectes a canvi, ja que al duplicar-se el nom tant al Moll com a Pollença, causa nombroses confusions. Així ho ha explicat un membre de la comissió. A més, ha explicat que el camí que va des del carrer de la Mar fins a la rotonda de Can Berenguer, no té cap nomenació i podria ser també una bona opció per revisar.

En els pròxims mesos, la comissió continuarà el seu treball per a revisar les propostes, recopilar més informació i començar a implementar canvis amb l’objectiu de reflectir de manera més precisa la història i la identitat de Pollença.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button