Municipi

Entrega dels reconeixements Clara Hammerl

Galeria d'imatges de l'acte del 15 de març

S’ha fet entrega del reconeixement Clara Hammerl, coincidint amb el naixement d’aquesta dona exemplar. Aquest acte forma part de la programació que l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Pollença dedica a la dona. L’objectiu és fer un homenatge a les dones dedicades i apassionades amb la seva feina. Tant les que treballen a dia d’avui en la tasca, com les que ja no hi són, però seguim recordant.

Les modistes de Pollença obrien les seves portes per ensenyar a les més joves a cosir, treballar i ajudar a sustentar l’economia familiar. Dissenyaven els patrons, tallaven les peces, cosien i feien els acabats. Durant el segle XX, l’ofici gaudia de gran esplendor, arribant a 36 modistes a Pollença l’any 1950 i 67 deu anys després. L’inici de l’emancipació femenina a l’àmbit laboral, empresarial i creatiu.

En definitiva, un ofici desplegat per dones que va ser una plataforma d’emancipació femenina en el camp laboral, empresarial i creatiu que sovint ha restat a l’anonimat.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button