MunicipiSalut

Uns bons hàbits del somni millora la qualitat de vida

Segons els experts en la matèria, el somni és fonamental per al benestar físic, mental i social

El somni és essencial per a la salut i els experts creuen que té la mateixa importància protegir aquesta necessitat bàsica com es fa amb l’alimentació i l’exercici físic, ja que és el somni de qualitat és un hàbit fonamental per al benestar físic, mental i social.

Els estudis que realitzen els experts de la matèria, indiquen que la qualitat de vida millora notablememnt si es dedica suficient temps a tenir un somni adequat. Per això, és importat donar a conèixer la importància en la prevenció i els possibles tractaments als problemes del somni que, cada dia, afecta a un gran nombre de persones a tot el món.

S’estima que una persona adulta requereix entre 7 i 8 hores de somni, per a restaurar les funcions de l’organisme. La falta de somni porta com a conseqüència danys irreparables a la salut i la qualitat de vida de les persones.


Aquests són els principals trastorns del son:

  • Apnea: patrons anormals en la respiració durant l’etapa de somni, interrompent el somni profund.
  • Insomni: dificultat per a agafar el son o romandre adormit.
  • Narcolèpsia: somnolència extrema o trastorn crònic del somni durant el dia.
  • Síndrome de les cames inquietes: impuls de mobilitzar les cames en tractar de dormir, així com sensacions de formigueig, cremor i frisança.

Què passa si hi ha alteracions del somni?

El més probable és que el nostre cos comenci a experimentar una sèrie de canvis i alteracions: trastorns en el sistema nerviós, endocrí i immunològic, que poden complicar-se i que estan associades a malalties degeneratives.

Alguns dels efectes i conseqüències són: Canvis d’humor; increment dels nivells de sucre (diabetis); augment de la pressió arterial i inflamació, que poden generar malalties del cor; obesitat, feblesa del sistema immunitari, ansietat o depressió.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button