EducacióMunicipi

Demanen l’autorització urgent de les guarderies de 0 a 3 anys

"Exigim que el treball realitzat no quedi en 'lletra morta'"

L’associació de guarderies i escoletes PIMEM reclama que es facin els passos oportuns per tal d’accelerar l’aprovació del reglament que autoritza els centres d’atenció infantil (guarderies) de 0 a 3 anys a Mallorca.

La regulació afecta els centres que no formen part de la Conselleria d’Educació, i estava previst que entrés en vigor abans de les eleccions de 2023. Davant el poc temps que queda, l’associació demana una resposta urgent: “Exigim que el treball realitzat conjuntament amb diferents entitats relacionades amb l’etapa 0-3 i l’Institut Mallorquí d’Assumptes Socials (IMAS) no quedi en lletra morta“.

La importància d’aquest tràmit té a veure amb “garantir que els nens de fins a tres anys rebin la millor atenció, vetllant pel seu benestar i seguretat i assegurant la conciliació familiar”. A més, es fa reclam d’una nova línia d’ajudes que l’IMAS contemplava al pressupost d’enguany perquè els centres s’adeqüessin a la nova norma en el termini de 5 anys.

“L’associació recorda que les famílies que porten aels seus fills a aquests centres estan en inferioritat d’ajudes, ja que no es poden beneficiar del model 233, tampoc perceben ajudes d’escolarització ni de menjador, la qual cosa és tremendament injust, i per això reclamem que aquest reglament entri en vigor amb urgència abans de les eleccions”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button