MunicipiPollença

El Catàleg de Patrimoni de Pollença continua sense avançar

L'oposició denúncia que s'està retardant l'aprovació definitiva d'aquest document, mentre que l'ajuntament assegura que la culpa és del Consell de Mallorca

L’oposició ha denunciat aquest dimecres que la protecció del patrimoni històric, arquitectònic, arqueològic, etnològic i paisatgístic de Pollença “continua penjant, ja que no hi ha manera de tirar endavant el Catàleg de patrimoni del nostre municipi, i el més greu és que l’Ajuntament retarda la seva aprovació definitiva”. Per la seva part, el regidor d’Urbanisme, Tomeu Cifre, ha assegurat que el culpable d’aquesta situació és la direcció insular de patrimoni: “No ens han aprovat el catàleg amb les prescripcions corresponents i ens han dit que havíem d’iniciar els tràmits des de zero, que és el que li hagués passat a l’oposició també”.

A més, Cifre ha explicat que amb la nova llei d’urbanisme s’ha de tramitar tot d’una manera diferent d’abans. D’altra banda, l’oposició ha recordat que l’Ajuntament va retirar fa unes setmanes el recurs contenciós que fa mig any havia posat contra l’acord del Consell de no aprovar el Catàleg “pel caramull de deficiències que tenia i mentrestant el catàleg queda penjant”. També ha afegit que aquesta història fa més de quinze anys que s’arrossega: “Pollença és un municipi molt extens, amb un patrimoni històric, arquitectònic, arqueològic, etnològic i paisatgístic molt important. Els distints intents d’aprovar el catàleg han trabucat per un motiu o un altre”.

Amb tot, quan el Consell de Mallorca va acordar la no aprovació del Catàleg de Patrimoni de Pollença, ordenant que s’incloguessin nous elements a protegir i es rectifiquessin les fitxes, l’Ajuntament va posar recurs d’alçada i llavors un recurs contenciós administratiu davant els tribunals. Ara, segons l’oposició, ha decidit retirar el recurs, la qual cosa “allarga la desprotecció del patrimoni”. El regidor d’Urbanisme ha apuntat que no estaven d’acord amb el Consell perquè el catàleg que proposaven ja tenia cinc anys i es pensaven que ho aprovarien en prescripcions.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button