Municipi

Restauradors de la plaça demanen igualtat de condicions

"Ens mereixem ser respectats per poder mantenir el sou dels nostres empleats".

Alguns restaurants de la plaça Major de Pollença ens han fet arribar la notícia de la repartició no equitativa de les terrasses a l’espai d’aquest mateix indret. Fa un temps, es permetia un aforament major de cadires i taules, però any rere any els hi va reduint, encara que de manera no igualitària per a tots els bars. Aquest permís es demana per part dels propietaris de les restauracions a l’Ajuntament i té un cost elevat per poder treure els mobiliaris a l’espai públic. No obstant això, les autoritats policials assisteixen per fer un control excessiu que aquestes persones consideren, fins i tot, ofensiu.

Segons l’ordenança municipal, la repartició s’hauria de dur a terme en proporció als locals i el seu aforament per garantit una igualtat en les condicions d’aforament. Per altra banda, s’incideix en què moltes carreteres, per exemple, són ocupades per bars, restaurants o tendes, per on ni tan sols podrien passar ambulàncies en cas d’urgència. Així mateix, entre algunes terresses tampoc hi ha espai per poder passar caminant o s’ocupen espais que haurien de ser de vianants amb expositor o aparcaments de bicicletes. Altres deixen els fems produïts al carrer o no respecten les normes d’imatge que es demanen des de l’ajuntament per complir amb la línia estètica de la plaça. “Pens que tots hauríem de ser iguals davant la llei”, defensen.

Per tant, es demana que es realitzi aquest control a tots els locals de la restauració per igual, ja que són negocis que necessiten tirar endavant i donen treball a moltes famílies: “Ens mereixem ser respectats per poder mantenir el sou dels nostres empleats, perquè l’ajuntament no es preocupa de tenir turisme d’hivern i únicament podem oferir treball de temporada”.

En resum, volen que les seves tasques es reconeguin igual que les de la resta, ja que aquests restaurants foren dels primers a donar un bon ambient a la plaça i al poble.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button