Municipi

Què fer si trobam un moix al motor del cotxe?

Dos minuts que poden salvar una vida

Amb les baixes temperatures que estan fent aquests dies, molts moixos del carrer cerquen la calor desesperadament. A vegades aconsegueixen aquesta calor provinent dels motors dels cotxes que quan s’acaben d’aturar encara desprenen. Llavors es fiquen dins el motor per protegir-se de les gelades del vespre sense saber quant de perillós és per ells.

Hem parlat amb Daniela López, de Cat Protection Pollensa que ens ha donat les pautes a seguir per assegurar-nos de què aquests animals no sofreixen.

Després d’una nit freda convé donar alguns copets al motor i escoltar si sentim renous, normalment si és el cas sentirem miolar. Si hi ha algun moixet atrapat al motor i no surt per ell tot sol, l’hem d’intentar treure amb la suavitat més gran possible, ja que no sabem si està mal ferit o no. En molts casos s’espanten en percebre la nostra presència i s’amaguen encara més, si veiem que ha ocorregut això, val més avisar a la policia local, tant si el cotxe és nostre com si no, i ells facilitaran les eines per a poder-lo treure amb èxit.

Es triga poc temps en aquest gest que pot ajudar a salvar moltes vides felines. Recordam que a Pollença les colònies felines són grans, com que som un municipi turístic, i a l’estiu els estrangers alimenten aquests animals que prosperen. Però a l’hivern toca cuidar-los a altres persones, en aquest cas és Cat Protection Pollença qui se’n cuida.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button