Municipi

Autoritzen la pesca recreativa del cranc blau per frenar l’augment poblacional

A partir de l'1 de desembre es podran demanar les pertinents autoritzacions

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha anunciat l’autorització de pesca del cranc blau en diverses zones de Mallorca amb l’objectiu de frenar i controlar l’augment poblacional d’aquesta espècie.

Aquesta mesura s’ha consensuat després de diverses reunions entre les institucions per a establir els criteris concrets i les zones de pesca. Així, des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori s’han establert les condicions per poder accedir a l’autorització de captura a més de cartografiar els llocs en què estarà permès. Aquesta cartografia s’adjuntarà amb l’autorització i també es podrà consultar a través del visor de la IDEIB.

El Consell de Mallorca, com a autoritat competent, serà la institució que autoritzi o no la pesca recreativa del cranc blau, un cop es publiqui, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) la resolució on quedaran recollides les condicions i zones per fer-ho. Es preveu que les autoritzacions es puguin començar a demanar a partir de dia 1 de desembre.

Entre els requisits per poder pescar cranc blau es troben, per exemple, el de pescar únicament amb canya i fil, amb el salabre i pinces com a elements auxiliars per a la seva extracció de l’aigua.

Així mateix, no es podran alterar les condicions de la ribera de la zona humida obrint vials o marcant la zona de pesca, per exemple. Tampoc es podrà pescar en zones on hi hagi residus de cap tipus en un radi de menys de 10 metres del pescador.

Un cop s’hagin capturat els exemplars, s’haurà de presentar degudament el Servei de caça el resum de captures inclòs en l’autorització en un termini màxim de 30 dies naturals després que finalitzi la vigència de l’autorització. Els exemplars extrets seran per a consum propi, en cap cas per comercialitzar.

Es permetrà capturar aquesta espècie en onze zones de l’illa: tres al municipi de Santa Margalida, dues a Pollença, Alcúdia, Capdepera, Llucmajor Manacor, Muro i Palma. El projecte CALIBAL, de la UIB, ha facilitat la tasca de determinar aquelles zones on es pot permetre la pesca.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button