Esports

Entrevista a Lucas Clarke, el ciclista que va recórrer més de 500 km en un dia.

El passat dimarts 28, un grup de cinc joves apassionats de la bicicleta es van aventurar a fer una ruta de 500 kilòmetres començant i acabant al Port de Pollença. Lucas Clarke, un americà de Denver, Colorado, establert a Pollença que ha competit en moltes curses de ciclisme des de 2007, ens ha contat com va sorgir la idea i com va anar.

Com vàreu decidir fer aquestt recorregut i amb quines intencions?

Vam ser 5 els que vam fer el passeig, començant al Port Pollença i acabant al Port Pollença. Josep Sebastian va ser qui va fer la ruta i va tenir la idea de fer-la per tal que semblés una ensaïmada. L’hem anomenat “Ensaïmada de Nadal”

Volíem fer una gran passejada a l’hivern per al Festive 500, que és un repte mundial de l’empresa de roba de ciclisme Rapha (www.rapha.cc), per recórrer 500 km entre la Nit de Nadal i la Nit de Cap d’Any. Vam pensar que seria divertit fer tot el repte en un dia, explorant diferents parts de l’illa.

https://www.rapha.cc/es/en/stories/festive-500

Com et vas sentir quan finalment ho vas acabar?

Va ser un dia llarg, 17 hores dedicades a fer qualsevol cosa és difícil, però ens vam sentir molt bé amb l’assoliment. Només un de nosaltres havia anat amb les nostres bicicletes més de 500 km abans. Estàvem molt emocionats d’acabar i una mica cansats.

La gent podria seguir la vostra ruta amb una aplicació? Com funcionava?

Sí, vam construir la ruta amb una aplicació anomenada Strava (www.strava.com) i vam fer servir els nostres ciclistes GPS; Garmin i Wahoo per compartir un enllaç en directe amb els amics i familiars que els seguien.

Teniu intenció de fer alguna cosa més semblant?

Sí, ens encanta fer grans dies llargs de ciclisme i tenim algunes idees d’altres grans recorreguts que ens agradaria provar a l’illa.

Com t’entrenes normalment per ser capaç de fer una cosa així?

Per a un esdeveniment com aquest el més difícil d’entrenar és la teva ment. És un dia tan llarg i al principi és difícil pensar que hagis de recórrer 500 km. Això és el més difícil de superar. Per a l’entrenament físic muntem molt amb les nostres bicicletes, fem molts entrenaments d’interval així com diferents esdeveniments de bicicleta com el 312 i el Rapha Prestige Gravel. S’ha d’entrenar les diferents zones cardiovasculars per tenir la resistència per recórrer llargues distàncies. L’altra cosa important a entrenar és el teu menjar i el teu estómac. Sempre has d’estar menjant i bevent aigua i electròlits.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back to top button
X