Municipi

L’Informatiu Balear arriba als 40 anys!

Pollença com a protagonista de les seves emissions

40 anys de notícies i actualitat. De professionalitat i rigor. De curiositats, catàstrofes, desastres i celebracions. 40 anys que els illencs disfrutam de l’Informatiu Balear de Televisió Espanyola, on se’ns explica la realitat que ens envolta des d’una perspectiva illenca, propera i genuïna. Ara bé, sense abandonar mai el caràcter global que ens caracteritza.

I aquesta setmana estan de celebració! Fa quatre dècades que l’Informatiu Balear emet de forma diària. Enregistraments que converteix els seus habitants i els seus successos en el centre d’atenció. I Pollença ha estat en més d’una ocasió la protagonista d’aquestes informacions. Cada fet rellevant i cada esdeveniment important han estat explicats al butlletí autonòmic de TVE.

En una conversa amb Pau Fons, director del centre territorial de Radiotelevisió Espanyola a les Balears, ha destacat la dificultat d’assolir aquesta fita. Celebra tants anys d’activitat sense perdre “l’essència de l’informatiu” en una panorama de transformació constant. També ha explicat que tenen arxivades més d’11.000 hores de gravació.

Com a fet rellevant, Fons ha destacat el canvi de seu ara fa un any. Han passat de l’estudi de General Riera al de Carrer Aragó. El trasllat ha suposat “una completa digitalització“, el que deriva en més presència a les xarxes socials.

El paper de Pollença al llarg d’aquests 40 anys

Pollença sempre hi ha estat molt present, però situam el punt culminant el 2 d’agost del 2004. Aquesta data queda marcada per la posteritat. Era la primera vegada que l’Informatiu Balear donava enviu el simulacre de moros i cristians. Connectava en directe en Mateu Ramonell, qui es trobava a la Plaça Major per explicar les festes de La Patrona.

Però això no és tot. Són molts els esdeveniments que ha cobert l’Informatiu Balear i que ha donat visibilitat al nostre municipi, especialment han cobert els actes més festius. Eu Pi de Sant Antoni és, possiblement, el que més han retransmés. També, però, les festes La Patrona són un dels esdeveniments més recurrents.

A continuació us deixem tres exemples de la diversitat de notícies que han anat sortint al llarg dels darrers anys:

Som Pollença i l’Informatiu Balear

Volem fer esment a la participació activa de Som Pollença en l’ambiciós projecte de TVE al llarg d’aquest darrer any. Ara bé, res de tot això no hagués estat possible sense la col·laboració de Balearslive. Moltes de les notícies que dóna l’Informatiu Balear sobre Pollença i la zona nord de Mallorca són gravades per aquests.

Pau Fons ha explicat que la col·laboració sol ser més freqüent quan es tracta de notícies imprevistes. És a dir, de successos. Al que ha afegit que el treball conjunt ha augmentat darrerament.

L’exercici Cernia que simulava el rescat d’una avioneta militar amb 15 passatgers a bord del 2 de novembre, n’és l’exemple més recent d’aquesta col·laboració.

Vídeo resum del que ha sortit a l’Informatiu Balear aquest darrer any

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button