Successos

Dos pollencins queden atrapats a Cuzco durant tres dies

La parella va haver de passar més jornades de les planejades a aquest poble del Perú, sense sabre si podrien agafar el vol de tornada, per mor de l'intent de cop d'estat de Pedro Castillo

L’expresident Pedro Castillo va ser acusat i posteriorment arrestat a principis d’aquest mes de desembre després d’anunciar el seu pla per dissoldre el Congrés. Aquest fet ha ocasionat protestes i disturbis al Perú, fins al punt que es va declarar l’estat d’emergència. A banda dels residents, el cop d’estat de Castillo ha afectat també a molts de turistes d’arreu del món, entre ells una parella de pollencins.

Martí Vilanova, un dels afectats, ha explicat que es trobaven al poble de Cuzco quan tot va esclatar: “No vàrem poder sortir de la localitat durant tres dies i, tot i que no vàrem notar la violència, vàrem passar per molts de nervis i incertesa”. De fet, es varen tancar aeroports, però finalment varen poder agafar el vol cap a Lima el dia que tocava.

La parella ha relatat que, durant els dies en què l’aeroport i les connexions estaven capades, varen veure moltes manifestacions pacífiques. “Vàrem fer un tour per la ciutat i vàrem creuar els dits per poder tornar a Espanya”, ha dit Vilanova. Per la seva part, Alba Domínguez, també matisa que perill no en varen passar en cap moment, però que just un dia després d’arribar ells al Perú va començar tot: “No ens pensàvem que fos tant com ha estat”.

De totes maneres, Domínguez ha subratllat que varen poder agafar el vol de tornada cap a Madrid el dia que tenien previst i que, a més, va ser un dels primers que va sortir després de tota la revolta. La pollencina ha admès que ja enyorava el seu poble i que des d’aquest diumenge ja tornen a estar aclimatats: “Tenim la ferida de no haver pogut anar al Machu Picchu, perquè en part el viatge era per això, però estam bé”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button