EsportsMunicipiPollença

Aquest cap de setmana es tractarà d’acabar de netejar l’Avenc de la Mare de Déu

Membres de 'Promotors de s'Avenc', Protecció Civil i voluntaris acabaràn de netejar el que els quedà del passat juny

Com ja va succeïr a principis del passat juny, ara es portaràn a terme unes noves jornades de neteja de l’Avenc de la Mare de Déu, al Puig de Maria.

El que pareix una simple cavitat inhòspita arriba a resultar un reducte ple fins adalt de residus que s’han anat acumulant, suposadament de manera casual.

La iniciativa neix de tres membres aficionats a l’espeleologia i de la Federació Balear d’Espeleologia. Des del 16 d’abril passat, s’assabentaren que a l’avenc, baix l’esglèsia del puig, s’hi podien arribar a acumular tones de basura. Anys i anys de residus que de forma inesperada han arribat a acabar a aquest indret.

Concretament, comptabilitzaren més de tres tones de vidre, gairebé una tona de pedres i entre deu i quinze metres cúbics de residus. No obstant, encara hi quedà una bona quantitat de brossa que recollir. Aquest cap de setmana, el 16 i 17 de septembre, els membres d’aquest projecte anomenat Promotors de s’Avenc, juntament amb Protecció Civil i voluntaris d’arreu de Mallorca tractaràn d’enllestir la feina.

Fins hi tot hi haurà una ‘secció infantil’ en la que els més joves podràn realitzar les tasques i iniciar-se en l’espeleologia.

Fins a 35 persones, sense comptar els membres de Protecció Civil, s’hi han apuntat. D’entre totes elles, dues són de Pollença.

Des de Som Pollença volem agraïr el treball dels voluntaris i la iniciativa dels promotors.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button