Site icon Som Pollença

‘Formentor’, el patruller de l’armada espanyola que arriba avui a Balears

Font: Armada Espanyola

Formentor és el punt més septentrional de l’illa de Mallorca, un lloc emblemàtic que tothom hauria de veure, mínim, un pic en la vida. I aquesta visió la tenen des de moltes parts del món i de sectors. Ja que, així ho han demostrat al llarg dels anys.

És sabut que aquesta zona ha inspirat molts escenaris de rodatge. Tant de pel·lícules, series, espots publicitaris i molt més, així com us ho vam explicar fa uns mesos. Inclús s’ha anat més enllà utilitzant el nom de ‘Formentor’ per posar-li a un cotxe. Però això no és nou, ja que el patruller Formentor té aquest nom des que es va construir l’any 1988, en honor a l’illeta de Formentor -la qual podeu veure a la portada del post-.

El patruller Formentor és el segon d’una sèrie construïda per a l’Armada Espanyola a Barcelona, ​​i afavorida per un conveni de col·laboració entre el Ministeri de Defensa i el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, pel qual l’Armada es comprometia a utilitzar-lo en missions secundàries de vigilància de pesca. La sèrie està constituïda per dues unitats: P-81 Toralla i P-82 Formentor.

El Formentor, compta amb una eslora de 28,5 m i una mànega de 6,64 metres i té una tripulació de 12 persones.

El Formentor, en servei des de 1989 i segon patruller lleuger de la classe ‘Toralla’, té un vincle especial amb l’arxipèlag. Se sol desplegar a Balears en període estival, coincidint amb l’estada de la Família Reial.

El patruller arribarà avui al litoral balear. Té previst fer escala a Menorca i a Mallorca. Acomplirà tasques de vigilància i seguretat en els espais marítims de sobirania, així com tasques de presència naval a l’arxipèlag. L’estança serà de deu dies en aigües balears, i anirà realitzant la seva missió sota el paraigua del Pla Permanent de Vigilància i Seguretat Marítima.

A més, entre les seves tasques també hi ha la vigilància pesquera, el control del trànsit marítim, la col·laboració amb altres òrgans i institucions estatals i la preservació del patrimoni subaquàtic.

Exit mobile version