EsportsMunicipi

Entrevista a Marina Borrás, la jove pollencina que ha triomfat a Rio de Janeiro

"Sense esforç, determinació, sacrifici i disciplina no arribes al nivell que exigeix d'una alta competició com aquesta"

Marina Borrás, representant del Reial Club Nàutic Port de Pollença, va culminar la seva destacada participació al Campionat del Món de la classe 420 que se celebrà en aigües de Rio de Janeiro (Brasil). La competició va reunir a les 27 millors tripulacions femenines a nivell mundial, i tingué lloc des del 3 de gener fins al 10 de gener, dia en què la jove pollencina aconseguí la cinquena posició en la classificació final.

La jove Marina Borrás, reconeguda per la seva impressionant destresa com a tripulant de primer nivell, especialment en condicions de vent fort, va demostrar la seva habilitat tècnica i el seu compromís amb l’ordre i la disciplina en el camp de regates.

Marina, ens expliques com ets sents després d’aquesta notícia?

Personalment, em sent molt agraïda i contenta per haver pogut viure aquesta experiència, clar que ens hauria agradat aconseguir el pòdium però ens n’anam de la regata amb un aprenentatge molt gran.
Ara mateix il·lusionada i amb moltes ganes de continuar treballant pel que ens ve davant: d’aquí a uns mesos tenim el campionat i la copa d’Espanya i per juliol els Europeus!

Entenc que sent tan jove, viatjar tan lluny per tal de competir amb la teva passió, és molt gratificant. Què és el que més destacaries de l’experiència?

Destac tota la feina que han hagut de fer les famílies, entrenadors, clubs… perquè arribéssim a Rio el millor possible. De l’experiència, Rio m’ha parescut una ciutat magnífica i molt tropical comparat amb el paisatge mediterrani de la nostra terra. A més, com a curiositat ens va impactar navegar amb les tortugues marines i veure capibares i micos a alguns llocs. Nosaltres vàrem navegar dins la badia de Guanabara, més o menys davall el Pão de Açúcar amb un vent molt ratxat amb grans diferències de pressió i la presencia corrents, complicant la regata. Això ens va fer canviar el “xip” i ha estat un dels grans reptes que hem tengut.

I quant als resultats, creus que és un tema que té més a veure amb el talent o amb la determinació i l’entrenament de les habilitats esportives?

Basat en la meva experiència pens que és una mescla de les dues. És veritat que el talent és una gran virtut i ajuda moltíssim. Ara bé, sense esforç, determinació, sacrifici i disciplina no arribes al nivell que exigeix d’una alta competició com aquesta. Per a Marisa, la meva patrona, i per jo, les paraules claus del campionat han estat actitud i confiança. Ja que l’important no és com es comença, sinó com s’acaba.

Finalment, cap a on t’agradaria anar ara com a regatista? Tens algun objectiu en ment o simplement penses amb continuar preparant-te?

Com a regatista, tenim molts objectius aquesta temporada, com per exemple, fer un bon paper als europeus, per això hem de continuar entrenant amb el planning que tenim.
El mar és essencial a la meva vida. I si pens amb una visió més ampla, al futur, m’agradaria continuar navegant encara que fos menys intens, ja que m’agradaria estudiar una carrera.

Mostra més

Articles relacionats

Consulteu també
Close
Back to top button