Cultura

Revetlla de Sant Joan

Molts d’anys a tots els Joans i Joanes que avui es el seu sant!

Durant el vespre d’ahir diumenge 23 de juny i la matinada d’avui dilluns 24 de juny s’ha celebrat la revetlla de Sant Joan. A més de les famoses festes de Ciutadella durant aquests dies, també es pot gaudir d’aquest vespre d’altres maneres, com per exemple, així com es sol fer a la platja del Port de Pollença on la gent pasa la nit a la platja, sopa, encén espelmes, fa capficos nocturns, etc.

La nit de Sant Joan, també coneguda com la nit del foc, entre d’altres, marca el solstici d’estiu de cada any, el qual succeeix el 20 de juny. Es una festa que l’esglèsia catòlica fa coincidir amb el dia del naixament de Joan Baptista i que destaca, sobretot, als països catalans,. Sant Joan ha esdevingut tenir elements i costums molt marcats i significatius: els banys de mitjanit, les herbes de sant Joan, les cançons, el ball o els guariments i més rituals màgics. Un dels elements més distintius és el foc. Aquesta nit és habitual encendre fogueres, tant de manera individual, com amb la família o amb amics.

Mostra més

Articles relacionats

Consulteu també
Close
Back to top button