CulturaMunicipi

Filmografia sobre la violència de gènere per a un diumenge després del 25-N

Onze històries sobre dones que remarquen la necessitat d'actuar davant la violència exercida cap a les dones

Compartim un llistat de pel·lícules relacionades amb el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere per tal de gaudir d’un diumenge en família i amb valors positius cap a les dones.

1. Les elegides (Mèxic. Director: David Pablos. Any 2015): un home obliga el seu fill a seduir noies joves per a prostituir-les, formant part del negoci de tràfic de dones de la seva família.

2. Els homes que no estimaven a les dones (Suècia. Director: Niels Cremen Oplev. Any 2009): un industrial milionari contracta a un periodista perquè esbrini la desaparició de la seva neboda fa 40 anys. Descobreix fets de violència i vexacions aterridors.

3. No estàs sola Sara (Espanya. Director: Carlos Sedes. Any 2009): una jove estudiant de periodisme maca i intel·ligent coneix a un noi educat, tímid i ple d’encant. Fins que un dia ell li prohibeix usar minifaldilla, sent el punt de partida d’un malson violent.

4. La teta espantada (Perú. Directora: Claudia Llosa. Any 2009): una jove viu espantada a causa dels successos ocorreguts sobre dones violades i maltractades, durant la guerra del terrorisme al Perú. Reflex de la violència masclista institucional molt comú en els territoris en guerra.

5. La Veritat de Soraya M. (EUA. Director: Cyrus Nowrasteh. Any 2008): una jove oriünda d’un poble iranià és acusada falsament d’adulteri pel seu marit faldiller. D’acord amb el Codi Penal d’aquest país, ha estat sentenciada injustament amb la lapidació pública fins a la mort. Basat en una història real.

5. Cicatrius (Mèxic. Director: Francisco del Toro. Any 2005): un matrimoni que viu a la Ciutat de Mèxic amb el seu fill ha travessat per difícils situacions, com la monotonia, el desamor i la violència intrafamiliar haurà d’afrontar una dura separació.

6. Aigua (Espanya. Directora: Deepa Mehta. Any 2005): a l’Índia colonial de l’any 1938 una nena de 8 anys va ser obligada a casar-se amb un moribund. En enviduar va ingressar a un ashram per a vídues, on haurà de passar la resta de la seva vida per a consagrar al seu espòs mort.

7. Terra Freda (EUA. Directora: Niki Car. Any 2005): una mare soltera torna al seu poble natal, buscant treball en les mines per a poder sobreviure. Sofrirà tota classe d’abusos i humiliacions per part dels seus companys, pel simple fet de ser dona.

8. Et dono els meus ulls (Espanya. Director: Iciar Bollain. Any 2003): una dona casada des de fa 9 anys fuig de la seva casa amb el seu fill, pel fet que el seu marit és violent i la maltracta.

9. Mai més (EUA. Director: Michael Apted. Any 2002): una cambrera es casa amb un contractista adinerat, conformant la perfecta família. Després del naixement de la seva filla ella descobreix que el seu espòs li ha estat infidel, tornant-se violent. Haurà de fugir amb la seva filla per a salvar la seva vida.

10. Madame Brouette (Senegal. Director: Moussa Sène Absa. Any 2003): la mort d’un home ocasionat per la seva esposa va afectar la comunitat del Senegal. Ella era la veritable víctima d’un home violent i abusiu.

11. Només meva (Espanya. Director: Javier Balaguer. Any 2001): l’amor a primera vista va unir a una feliç parella. Després d’haver tingut al seu primer fill va venir el primer retret, el primer crit i la primera bufetada. Una relació que es va tornar summament violenta i brutal.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button