CulturaEu MollMunicipi

Espectacle “La Deixalleria”: Quantes vides pot tenir un objecte?

Entrevista a la protagonista i clown teatral Aina Moreno

Avui 18 de novembre a les 18 h es presenta l’espectacle “La Deixalleria” a Sala d’Actes del Port de Pollença. Un espectacle que, partint de la improvisació, la comicitat i les consignes que dona el públic, la seva protagonista, n’Aina, crearà juguetes a partir d’objectes reciclats que les mateixes persones del públic li oferiran. Amb aquestes juguetes creades, contarà històries plenes de valors i emoció.

No es tracta d’un espectacle infantil, ja que la temàtica que l’envolta és molt més complex: el respecte per la natura, el cicle de vida dels objectes, el reciclatge. Es tracta d’un espai perquè el públic de totes les edats pugui gaudir i estimular la seva imaginació. Així mateix, l’acte està emmarcat dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i el preu de la taquilla inversa anirà en benefici d’Arrels Marines.


Entrevista a Aina Moreno, clown teatral de “La Deixalleria”

Primer de tot, gràcies per acceptar a compartir-me un poc més del teu projecte. M’agradaria que em contessis una mica més sobre aquest i com va sorgir.

Aquest espectacle va néixer al Museu de Sa Jugueta de Palma (que ara ja està tancat) perquè ens demanaren a veure si podíem crear una nova peça. I així ho férem! I va néixer “La Deixalleria” pensant en com crear juguetes a partir de les deixalles.

Què és exactament el que La Deixalleria ofereix al seu ‘petit’ públic?

Un espectacle de clown i improvisació en que, a cada representació, es crea un nou espectacle. Cada vegada és diferent.

Quin vincle s’ha creat entre les juguetes i el concepte de “deixalla”?

Per a crear aquest espectacle vàrem estar mirant com es creaven juguetes amb les deixalles, també instruments, escenografia… per aprendre com reutilitzar les deixalles per a construïr-hi tot això. I, hi ha tot un mòn dedicat a la reutilització de les deixalles de forma creativa, hi ha un munt de manualitats per a fer amb els objectes reciclats per donar-lis una segona vida.

Per què creus que és necessari divulgar aquests valors?

El millor seria que minvassin les quantitats de plàstics, cartons… però mentrestant això no arriba (i no sé si acabarà arribant…), està bé mostrar als nins i als pares què poden fer amb les deixalles per a donar-los una segona vida.

Penses que el missatge es rep adequadament per part de les persones que hi assisteixen?

Esper que sí!!! jajajaja. Per això ens agrada que participi tota la família, perquè així, entre tots, ho reben millor.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button