MunicipiPolíticaPopulars de PollençaTots per Pollença

Crítiques de l’oposició a la baixada dels sous i el desdoblament d’àrees

Troben que la baixada no és substancial i que el desdoblament d'àrees és sols un intent de justificació

Ja al plenari extraordinari del passat divendres, en tractar la temàtica de la baixada dels sous d’un 10% impulsada pel nou govern, els partits de l’oposició en recelaren.

A Ràdio Pollença el representant de TOTS-EL Pi Tomeu Cifre Ochogavia tornà a esgrimir uns arguments que ja s’havien manifestat al ple.

L’oposició, encapçalada per TOTS-EL Pi i PP en les seves crítiques atacà el nou govern al plè i en posteriors publicacions a xarxes la creació d’àrees noves. El desdoblament d’àrees que sempre havien estat unides (com per exemple neteja viària, d’edificis i obres, lligats a EMSER) o les de parcs i jardins, ara separat de serveis són mostres que la oposició agafa per argumentar que són fruit de la voluntat de justificar l’augment de dedicacions exclusives.

Com ja vam explicar al resum del plenari succeït el 7 de juliol, la baixada de sous del 10% impulsada pel nou govern ha sigut objecte de polèmica per part de l’oposició. Creuen que haver sigut objecte del que, diuen, han sigut arguments demagògics per part de l’antiga oposició, que ara governa, en quant a retreure’ls durant la legislatura l’augment dels sous que promogué l’anterior govern (el que és ara ala oposició) i ara, amb aquesta baixada poc substancial i l’augment de la despesa per la contractació de càrrecs de confiança, deixa aquesta reducció salarial en haver sigut sols una persuassió electoralista.

David Alonso, portaveu del PP, va esgrimir al ple extraordinari que el motiu d’aquesta fracció d’àrees fou fruit d’un repartiment de govern complexe degut a la dificultat de PSIB i MÉS per arribar al pacte de govern. Subscrit per Tomeu Cifre, aquest darrer atacà els canvis i la premisa electoral que defensaven ambdós partits progressistes de baixar-se el sou fent èmfasi en que aquesta ampliació de dedicacions exclusives i repartiment de funcions més l’anomenament de nous càrrecs de confiança a urbanisme i serveis suposen un augment de la despesa pressupostària, que supera així la suma total del que gastava l’anterior govern en aquests àmbits.

Aleshores, el debat es troba entre la divisió i especialització que defensa el govern per tenir una atenció més acurada en certs temes, i el desdoblament de funcions i augment de despesa en quant a dedicacions exclusives i contractació de nous càrrecs que l’oposició critica.

De totes maneres, el senyor batle anuncià que es faria en el futur un nou ple per anunciar a què es dedicarien aquestes noves àrees i com funcionarien.

Per acabar, l’oposició retreu al batle Martí March i a la tinent de batle Joana Aina Campomar el fet que ambdós es jubilaràn en aquesta legislatura, per la qual cosa acabaràn rebent els ingressos de la seva jubilació més el sou que ingressaràn de la seva dedicació exclusiva. En la mateixa direcció, TOTS-EL Pi ataca també els tres regidors que treballen com professors pel motiu que en els mesos que tindràn ara de vacançes, cobraràn el seu sou de professors i després, ja començat el septembre, serà quan començaràn a cobrar el sou de la dedicació exclusiva. Titllen així de poc ètic que cobrin aquests mesos aquest sou sense treballar ja de professors i, quan s’haurien de reincorporar, passin a cobrar el sou com a polítics.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button