CulturaMunicipi

Onze pel·lícules per a veure el Dia del Pare

Diumenge i Dia del Pare, bons motius per fer dia de cinema amb família

Diumenge i Dia del Pare… res millor per celebrar-ho que un bon home cinema en familia. Per això, volem compartir alguns títols de pel·lícules que reflecteixen les relacions entre pares i fills, per a gaudir i reflexionar en família un dia com avui. Feliç dia a tots els pares.

Qüestió de Sang (els EUA. Director: Tom McCarthy. Any 2021): un operari d’una plataforma petrolífera situada als Estats Units viatjarà a Marsella a demostrar la innocència de la seva filla, qui està a la presó per un assassinat que no ha comès.

El Pare (els EUA. Directora: Florian Zeller. Any 2020): un home de 80 anys viu sol i ha rebutjat totes les cuidadores contractades per la seva filla. Ella es troba en la disjuntiva de deixar al seu pare viure la seva vida a la seva manera o veure com es deteriora progressivament.

La Cita Nadalenca de Papà (el Regne Unit. Director: Mick Davis. Any 2020): un pare tracta de bregar amb una pèrdua devastadora i la relació amb la seva filla adolescent. Ella intentarà ajudar-ho a través d’una plataforma de cites sentimentals.

Pare no Hi ha Més que Un (Espanya. Director: Santiago Segura. Any 2019): en aquesta divertida comèdia familiar un pare de 5 fills haurà de fer-se càrrec de la casa, després que la seva esposa es va de viatge. Resultarà una tasca més complicada del que esperava.

La Cançó del meu Pare (els EUA. Director: Andrew Erwin. Any 2018): el líder d’una banda de Gospel, aconsegueix un gran èxit musical. Aquesta cançó reflecteix la dura relació que va tenir amb el seu pare, havent de reconciliar-se amb el seu passat.

El Fill de Jean (França. Director: Phillippe Lioret. Any 2016): un home que mai va conèixer al seu pare rep una trucada d’un desconegut des del Canadà. Diu haver conegut al seu pare mort, qui li va deixar un quadre com a herència.

A la recerca de la Felicitat (els EUA. Director: Gabriele Muccino. Any 2006): un venedor amb moltes dificultats econòmiques es fa càrrec del seu fill. Hauran d’afrontar per adversitats fins a aconseguir aconseguir el seu somni d’una vida millor.

Big Fish (els EUA. Director: Tim Burton. Any 2003): un home no té una bona relació amb el seu pare, però en assabentar-se que pateix d’una malaltia terminal tornarà a la seva llar per a compartir els seus últims moments.

Em dic Sam (els EUA. Director: Jessie Nelson. Any 2001): un home amb deficiències mentals és el pare d’una adorable i intel·ligent nena de 7 anys. Haurà de demostrar legalment que està capacitat per a criar a la seva filla.

L’Habitació del Fill (Itàlia. Director: Nanni Moretti. Any 2001): una família que viu al nord d’Itàlia sofreix la terrible pèrdua del seu fill. El pare, un psicoanalista, se sent culpable i devastat per la seva mort.
La Vida és Bella (Itàlia. Director: Roberto Benigni. Any 1997): en l’època de l’inici de la Segona Guerra Mundial un home, la seva esposa i el seu petit fill són internats en un camp d’extermini. El farà tot el possible per atenuar aquesta terrible situació davant el seu fill.

Mrs. Doubtfire: Papà per Sempre (els EUA. Director: Chris Columbus. Any 1993): després del procés de divorci un pare perd la custòdia dels seus fills per la seva immaduresa. Tractarà d’acostar-se a ells fent-se passar per una amable cuidadora de nens.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button