CulturaEu MollMunicipi

Coneixem la cantautora i actriu pollencina Clodine

Fa uns mesos que l'artista ha presentat el seu treball debut amb el seu primer disc

La música és un conjunt de sons i silencis, organitzats de manera lògica, que es regeix per una sèrie de lleis com l’harmonia, el ritme o la melodia. Té una connotació majorment espiritual i emocional, per la qual cosa la seva complexitat només ha anat augmentant al llarg de la història, i per això, no s’ha aconseguit definir el que realment representa. Per cada persona significa una cosa, per Clodine; moltes.

La música: Medicina i regufi

Clàudia Nogués és cantautora i actriu. És del Port de Pollença des que va néixer fa trenta anys. Malgrat que la seva vida ara és a Barcelona, sent la badia d’Eu Moll casa seva i no hi ha 2 d’agost que no vengui. Des de ben petita sempre li ha agradat el món de la música, tocava el piano i passava hores infinites cantant al ‘Sing Star’. Va ser quan descobrí ‘El canto del loco‘ i ‘La oreja de Van Gogh‘ quan la música es va convertir en la seva “medicina” i la seva il·lusió era anar a concerts. Aquest món era el seu “regufi, però per por no vaig arribar a fer res”.

Anys després, ja a Barcelona, va estudiar al Conservatori del Liceu i els estudis d’Art Dramàtic. Clàudia és cofundadora de la companyia teatral ‘Com un Llum, amb qui ha participat com a actriu a les seves obres: ‘Safareig, anàlisi semàntica de l’amor’; ‘Salvatge, em fas mal significa me dueles’ i ‘La venedora de Llumins’.

El 2019 va iniciar el seu projecte més personal, Clodine, amb el qual mostra la seva faceta com a cantant i compositora. El primer paper que va interpretar fou el de Claudine, a la carrera. És d’aquí d’on ve el seu nom artístic. “És una manera de lligar el meu projecte musical amb la carrera d’actriu, ja que les dues coses formen part de jo, i, a més, ho fa un poc internacional, cosa que m’interessa pel simple fet que faig música en diferents idiomes: català, castellà i anglès”, comenta Claudia.

“M’encantaria compaginar les dues coses i poder viure de la interpretació i la música”

Claudia Nogués

Dins aquest món “costa molt fer-se un lloc”, apunta Nogués. Cercant una feina “més estable”, Clàudia va estudiar un curs d’auxiliar tècnic de veterinària. Tot i això, es va adonar que no la feia “feliç i que necessitava tenir estones lliures per crear i posar en pràctica tot l’estudiat”.

La tristor com a font d’inspiració

Fa prop de 15 anys que Claudia va començar a escriure les seves pròpies cançons, però ha estat aquest passat 2022 quan la seva carrera s’ha enlairat. El seu estil musical es troba entre el pop i el folk, i en les històries que hi ha darrere de les seves lletres on trobem vulnerabilitat. Fa tan sols uns mesos que ha tret el seu primer àlbum ‘Blessing in disguise’, compost de set cançons.

Jo sempre havia escrit per necessitat, perquè m’ajudava a endreçar els meus sentiments i a entendre’ls. 

Claudia Nogués

‘Blessing in disguise’ es tradueix com “una benedicció disfressada” però, Clodine ens comenta que seria alguna cosa semblant a “no hay mal que por bien no venga”. L’artista va passar “moments bastant tristos per escriure algunes d’aquestes cançons. Però, gràcies a passar-ho malament, he pogut gravar un disc, per tant, s’ha convertit en una cosa bona”, assegura.

Per a la cantautora la música és el seu flotador. Creu que seria tot un èxit si algun dia les seves cançons ajudessin a algú, igual que van ser d’ajuda per a ella mentre les escrivia.

El seu darrer tema és ‘Everest‘, un senzill en català que parla sobre trobar algú amb qui encaixin totes les peces del puzle o sobre com llimar les que no encaixin, sempre amb amor.

L’inici d’un somni

Fa molt poc que Clodine ha iniciat la seva carrera com a cantautora, però té ambició i projectes en marxa. Ens ha avançat que per març gravarà noves cançons i el seu objectiu és muntar una gira. Per altra banda, també continuarà component i fent classes de guitarra, producció musical i veu

Pel que fa a la interpretació, continua fent “els càstings que trob i a la vegada, pensant i escrivint el proper projecte de la companyia de teatre que vaig cofundar amb uns amics a la carrera”.

Referent al camí fet fins ara, l’artista ens diu que és positiu. “Sempre em centr en el que falta, i fa que ho visqui tot negativament. Però si pens en totes les petites passes que he anat fent amb el projecte, no està gens malament”.

Si seguesc creixent, encara que sigui poc a poc, puc estar contenta. 

Claudia Nogués

A continuació, podeu escoltar les seves cançons:

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button