CulturaMunicipi

Quins actes es faràn per Sant Antoni?

La programació de festes de Pollença i Port de Pollença

Han començat les festes de Sant Antoni 2023 al municipi i l’agenda d’actes és plena i per a tots els gustos. Per això, volem facilitar-vos tota la informació.

Des d’ahir i fins al 13 de gener, al Club Pollença (20 hores) es realitza un taller de foguerons, conjuntament amb l’Associació d’Artesans i l’Àrea de Cultura. Aquests entraran al concurs de dilluns dia 16 (18 hores). Un jurat valorarà i decidirà al guanyador, acompanyat de les autoritats i de la colla dels xeremiers de la Font del Gall.

Dimecres 11 a les 17:30 hores, Can Llobera du a terme un taller de dimonis i simbombes per als infants (a partir de 4 anys). A les 20 hores, es projectarà a Sant Domingo U pi de Pollença, un documental que comparteix la tradició més arrelada del poble.

Divendres 13 de gener, a les 18 hores, Maria Magdalena Amengual dirigeix un taller de gloses a Can Llobera. Aquest servirà de prèvia per a la glosada i els correbars de les 20:30 hores. L’inici es farà al bar Sadanar i acabarà al Club Pollença. Quina és la teva glosa preferida?

Dissabte és dia de gresca i caliu. A les 20 hores, el correfoc de les colles de dimonis Ca de Bou i Son Ganxó de Costitx tendrà lloca als Jardins Joan March. Posteriorment, Prodis organitza la tradicional torrada popular per un preu de 10 €. A la nit (22:30 hores), torna el correfoc a enlluernar Pollença. I l’endemà, dia 15 a les 18 hores, a la Plaça Ca les Monnares, podrem ballar amb Ballugall.

Dilluns 16, els dimonis visitaran els centres educatius al matí. El vespre, després del concurs de foguerons, tendrà lloc l’encesa i l’entrega de premis. Però com a bons pollencins i pollencines, sabem que el dia gros és el 17 de gener.

  • A Pollença, l’Ofici de Sant Antoni es durà a terme a les 9:30 hores a la parròquia Mare de Déu dels Àngels. A les 10 hores, les beneïdes i a les 11:30 hores, la sortida per anar a cercar el pi a Ternelles. A les 12:30 hores, el tradicional dinar i la posterior sortida del pi amb els Xeremiers Orats.
  • Al Port de Pollença, a les 11 hores es farà l’Ofici a la parròquia Mare de Déu del Carme. Seguidament, les beneïdes i l’arribada del pi, el qual es plantarà a les 12:30 hores a la plaça Miquel Capllonch.
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button