Eu MollMunicipi

CERNIA 2022 ha tingut lloc a les aigües de Pollença

A dia d’avui, 5 d’octubre, ha tingut lloc a les aigües de la badia de Pollença la fase marítima (SAMAR) de l’Exercici Internacional de Cerca i Salvament CERNIA 2022. Amb la participació d’aeronaus d’Espanya, França, Itàlia, a més de la col·laboració d’unitats de; Salvament Marítim, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Direcció General d’Emergències, Creu Roja, Ibsalut i diversos observadors convidats.

L’Exercici CERNIA 22, consisteix en una simulació d’accident aeri al mar, on es posa en pràctica l’operativitat de tot el dispositiu activat per a la cerca i el salvament, en aquest s’avalua la capacitat de reacció del personal participant, la coordinació, així com les tècniques, tàctiques i procediments en matèria de salvament marítim, cerca i rescat d’aeronaus, on els procediments SAR (Search and Rescue) juguen un paper fonamental.

La coordinació dels mitjans aeris involucrats a l’exercici va ser dirigida pel Centre Coordinador de Salvament Militar (RCC Palma) recolzat per l’Aeròdrom Militar de Pollença amb mitjans logístics, instal·lacions i personal.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button