MunicipiPolíticaPollença

Els partits polítics segueixen reaccionant a la polèmcia construcció del PAC a Can Conill

Junts Avançam és l'únic partit que es posiciona al costat de la Conselleria

Fa dos dies que la Conselleria de Salut i Consum informava que els tràmits per construir el PAC a Can Conill ja estaven llestos. Aquest comunicat va suposar una allau de crítiques i qüestions per part d’algunes formacions polítiques al llarg de la jornada d’ahir [des de Som Pollença ho explicàvem així]. Semblava que avui tot tornaria a la normalitat, però Junts Avançam, El Pi i Alternativa per Pollença han fet públic, també, el seu posicionament.

Junts Avançam titlla la situació d'”espectacle que fa empegueir”

Toni Cànaves, regidor de Junts Avançam

Possiblement és Junts Avançam qui té una posició més crítica vers l’Ajuntament de Pollença Cal recordar que durant la legislatura passada, van proposar el solar de Can Conill per la construcció del centre de salut i ha defensat, des de l’inici, que es faci en aquest terreny. També és el partit que més ha treballat perquè fos així. Amb tot, Toni Cànaves se sorprèn de què Tomeu Cifre “no doni credibilitat a un comunicat oficial del Govern balear” i considera que és un despropòsit.

Acusa l’actual equip de govern de dificultar l’edificació del PAC tan necessària per als pollencins i pollencines. Retreu al batle que “no ha fet mai una passa per aconseguir un nou centre de salut”. Cànaves assegura que des de la dreta només posen traves i protagonitzen “un espectacle que fa empegueir”.

És necessari destacar que Junts Avançam és el primer partit polític que s’ha posicionat al costat de la Conselleria de Salut. “No vol perdre ni un moment més amb les neures d’aquests senyors que boicotegen tot el temps de manera incomprensible”, defensa. També critica que l’Ajuntament pretén cedir un solar rústic a la institució insular perquè aquesta “li canviï la classificació urbanística”, cosa que “seria una perversió, un cop més, de la legalitat”.

Després d’assegurar que ells han treballat “des del minut 1 per milorar l’atenció sanitària”, deixa el futur del centre en mans de Cifre. “Crec que ara la responsabilitat és del batle, ell sabrà si ha d’anar o no a escripturar o no quan el convoquin i a veure si aquesta lleialtat institucional que predica la durà a terme ell o no”, sentencia Cànaves.

Pel PI, “Pollença is diferent”

Josep Marquet, regidor d’El Pi

“Pollença is diferent” afirma El Pi. Els estira-i-amolla protagonitzats per l’equip de govern, l’oposició i la Conselleria de Salut no passen a cap altre poble, asseguren. El blanc de la seva crítica és Junts Avançam, a qui culpen d’haver forçat “la maquinària del Govern, que és del seu color, perquè es faci a Can Conill”. Pensen que s’han vist estrets després que l’actual equip de govern faci passes per construir-lo a Can Bach. “Amb la nota informativa que va emetre la Conselleria de Salut, des del nostre punt de vista, Junts Avançam queda mal parat perquè demostra que gairebé no s’havia “avançat” gens en la tramitació”. Recordem aquí que Unides Podem també fa la mateixa crítica.

Igual que han fet altres partits polítics municipals, demanen una reunió d’urgència amb els tècnics de la Conselleria de Salut i els responsables polítics. Exigeixen que se’ls expliqui “realment com estan les coses, sense embullar, perquè el comunicat que han fet no és massa aclaridor”.

Aprofiten l’ocasió per retreure als partits d’esquerra que no permetin que passi el mateix que fa unes quantes legislatures. Des del punt de vista del partit liderat per Josep Marquet, són els culpables que a Pollença no hi hagi un espai cultural digne [ho podeu llegir a la publicació incrustada a continuació]. Ara temen que passi el mateix amb el PAC.

https://www.facebook.com/elPiPollenca/posts/2182393298732305

Alternativa reincideix en la necessitat de reunir-se amb tècnics del Consell

Alternativa per Pollença assegura que el comunicat emès fa dos dies per la Conselleria de Salut i Consum “no diu res” i destaca més pel que no explica. La institució balear afirma que han invertit uns diners en la redacció del projecte, del que se dedueix inequívocament que “encara no està acabat ni entregat”. La nota de premsa “no serveix per aclarir els dubtes que molts tenim”, assegura la regidora Marina Llobera.

Marina Llobera, regidora d’Alternativa per Pollença

Des d’Alternativa, consideren que la polèmica que en deriva de la construcció del nou PAC és per culpa de què les diferents formacions polítiques estan “prioritzant els interessos de partit”, tant de l’equip de govern actual com el de Junts Avançam. Ara bé, el que realment ha d’importar és “agilitzar la construcció del nou centre de salut”, sigui a Can Conill o a Can Bach.

Marina Llobera es manté fidel al seu posicionalment inicial. Com ja va avançar en aquest comunicat, està oberta a considerar el canvi de solar. És a dir, a què el PAC se construeixi a Can Bach i no a Can Conill, com s’havia proposat inicialment. Però hi ha “a l’aire moltes variables i molts interrogants” que suposen “una imprudència no resoldre’ls abans de prendre la decisió”. És per això, que demanen una reunió amb els tècnics del Consell i els responsables polítics municipals. D’aquesta manera també s’asseguren “la construcció d’un nou PAC deixant de banda interessos partidistes”. La proposta és secundada, també, per Unides Podem i El Pi.

Des d’Alternativa recorden que ja havien sol·licitat una trobada com aquesta durant la legislatura passada, però Junts Avançam no la va convocar.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button