Cultura

Tomeu Caldentey i Òscar Pich són els guanyadors dels Premis Pollença de Literatura 2022

Els guardons, que compten amb les modalitats de narrativa i la de poesia, s’han lliurat aquest dijous a Can Llobera

Un any més des de l’Àrea de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Pollença ha entregat els Premis Pollença de Literatura, el qual presenta dues modalitats: la de poesia i la de narrativa. El guanyador de la primera ha estat el felanitxer Tomeu Caldentey amb Boscúries i el de la segona el barceloní Òscar Pich amb Tròpic de Myanmar.

En total, s’han presentat 56 obres de narrativa i 69 de poesia. A l’entrega, el regidor de Joventut i Normalització Lingüística, Mateu Soler ha recordat que aquests premis són molt importants pel reconeixement dels artistes, ja que “l’art és un món complicat i poc agraït”. Per la seva banda, el batle de Pollença, Andrés Nevado, ha donat l’enhorabona i el seu agraïment a tots els participants i ha desitjat als assistents una bona fira, entre els quals hi havia diversos regidors del consistori.

Quant a les obres premiades, d’una banda, Boscúries és un poemari pensat en la natura que es divideix en quatre parts acompanyades d’una il·lustració que ha fet el mateix autor, Tomeu Caldentey. D’altra banda, Tròpic de Myanmar és una obra híbrida entre l’aventura i la fantasia del terror arrelada a la realitat, segons ha apuntat Òscar Pich.

L’import econòmic dels premis té una dotació de 5.000 euros per al Premi Pollença de Narrativa i de 2.500 euros per al Premi Pollença de Poesia. El jurat d’aquests guardons ha estat en la modalitat de narrativa Laura Gost, Míriam Cano i Àlex Susanna; i el jurat de poesia ha estat Ramon Guillem, Corina Oproae i Antoni Xumet.

Cal recordar que les obres que hi concursen tenen els requisits de ser originals, inèdites, de temàtica lliure i escrites en llengua catalana. A més, l’extensió mínima per a la modalitat de narrativa és de 150 pàgines, i per a la de poesia és l’habitual en un volum de poesia.

Amb tot, aquests premis literaris es van convocar per primera vegada l’any 2004 i varen estar actius fins al 2009. Posteriorment, es van recuperar l’any 2016. En l’edició d’enguany, hi ha hagut una elevada participació i les obres han arribat tant de les Balears, com de Catalunya i València.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button