Natura

La Ruta de Pedra en Sec passarà per tots els pobles de la Serra de Tramuntana

Aquest itinerari senderista, que està en procés, començarà a Andratx i arribarà fins a Pollença

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous de forma definitiva la modificació núm. 1 del Pla Especial d’Ordenació i de Protecció de la Ruta de Pedra en Sec. L’aprovació suposarà que la Direcció Insular de Medi Ambient podrà millorar el traçat de la Ruta de Pedra en Sec i augmentar la seguretat dels usuaris, així com incrementar l’interès patrimonial i paisatgístic del recorregut.

Quant a la modificació d’etapes o variants ja incloses en el Pla Especial d’Ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en Sec (PERPS), destaquen: la segona etapa, que anirà de Coma d’en Vidal a Esporles; la tercera etapa, que anirà d’Esporles a Can Boi; la quinta etapa, que anirà de Muleta a Tossals Verds, i la sèptima etapa, que anirà de So n’Amer a Pollença.

En qualsevol cas, la modificació núm. 1 del Pla Especial d’Ordenació no inclou la previsió de noves zones d’aparcament. Ara bé, amb la inclusió de les noves variants, s’incrementa la connexió de la Ruta de Pedra en Sec amb el transport públic, fet que permetrà oferir als usuaris un ventall de possibilitats per accedir a la Ruta de Pedra en Sec.

Característiques

Cal recordar que la Ruta de Pedra en Sec és un itinerari senderista, definit i senyalitzat per tal de facilitar el trànsit als senderistes i el contacte amb l’entorn natural, cultural i paisatgístic de la Serra de Tramuntana. La ruta passa pels termes municipals d’Andratx, Calvià, Puigpunyent, Estellencs, Banyalbufar, Esporles, Valldemossa, Bunyola, Alaró, Mancor de la Vall, Deià, Sóller, Fornalutx, Escorca i Pollença.

D’aquesta manera, està dissenyat per presentar un grau de dificultat baix i adreçat a un públic el més ampli possible. D’acord amb el Pla Especial d’Ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en Sec (PERPS), el 2015, la Ruta de Pedra en Sec discorr per la Serra de Tramuntana i està constituïda per un traçat principal de 170,74 km distribuïts en vuit etapes i vuit variants que sumen 128,82 km. Tota la ruta té una longitud de 299,56 km.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button