Successos

Rècord de rescats del Grup de Muntanya dels Bombers de Mallorca aquest 2024

El nombre d'intervencions continua creixent, amb 233 actuacions realitzades fins ara, principalment durant l'estiu

El Grup de Rescat de Muntanya (GRM) dels Bombers de Mallorca ha executat 233 actuacions des de l’inici del 2024, mantenint una tendència a l’alça en els rescats. En els darrers 11 anys, el nombre d’intervencions s’ha triplicat, passant d’una mitjana de 100 a més de 300 anuals. El 2024 podria establir un nou rècord si la tendència es manté.

Els rescats es concentren principalment a la primavera i la tardor, tot i que aquest any l’agost ha estat el mes amb més sortides (40). El 87,4% de les intervencions són rescats i el 65% dels accidentats requereixen assistència sanitària. Escorca, Sóller i Pollença són els municipis amb més incidències, i la majoria dels afectats es trobaven fent senderisme (59,3%).

Per reduir incidents, el GRM aconsella planificar bé les excursions, conèixer la ruta, equipar-se adequadament i estar atents a les condicions meteorològiques. Durant l’estiu, a més, s’ha observat un augment de casos per deshidratació i cops de calor, per la qual cosa es recomana evitar les hores més caloroses i hidratar-se correctament.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button