Eu MollGuia ComerçRestauració

Celler La Parra: receptes de la padrina

Si cerquéssim al diccionari la definició d’empresa familiar, no seria en absolut sorprenent trobar una fotografia del Celler La Parra. Al llarg de 3 generacions, aquest restaurant especialitzat en cuina tradicional mallorquina ha mantingut intacte l’esperit amb el qual va ser creat. És un restaurant de “receptes de la padrina”

Regentat, actualment, per Jaume Gual, va obrir les portes al 1962 de la mà del seu padrí, passant posteriorment a les del seu pare i, des de l’any 99, a les seves. Amb tan sols disset anys (ara té 39), Gual va agafar les regnes del negoci i, des de llavors, no ha deixat de treballar.

Per a Jaume, el Celler La Parra és la seva casa: “M’aixec de matinada per a començar a preparar el menjar de cada dia: porcella, espatlles, paelles. Sempre utilitzem productes frescos, no sóc dels quals creï en el menjar envasat, elaborem els nostres plats en una tradicional cuina de llenya”.

M’aixec de matinada per a començar a preparar el menjar de cada dia: porcella, espatlles, paelles. Sempre utilitzem productes frescos, no sóc dels quals creï en el menjar envasat, elaborem els nostres plats en una tradicional cuina de llenya”.

Ofereixen serveis de berenar, menjar i sopar. Especialment famoses són les seves paelles i la seva porcella al forn. A més d’aquests plats, els clients poden gaudir d’una gran varietat de receptes típiques mallorquines: llom amb col, sopes mallorquines, frit, albergínies farcides o tumbet, que poden anar variant en funció dels productes de cada temporada. Per exemple, el tumbet és un plat més estiuenc i el llom amb col es deixa de fer durant juliol i agost.

Sens dubte, gran part de l’encant i de la màgia de Celler La Parra es deu, precisament, a aquesta sensació de tornar a casa, de lo familiar, del respecte al passat i de haver sabut mantenir intactes les tradicions. I així ho viuen els seus clients.

És molt ressenyable que la clientela estrangera sempre repeteixi. Jaume Gual ens explica que de la mateixa manera que la gerència i la cuina propi restaurant ha passat de generació en generació, també ho han fet els seus clients. “El meu padrí tenia com a clientela als padrins de la clientela que tinc jo ara. Som una gran família”.

Tot en el Celler La Parra té aquest aire rústic i tradicional, des de la decoració fins a l’elaboració dels seus plats.

CELLER LA PARRA

Carrer de Joan XXIII, 84. – Port de Pollença

Tel: 971 865041

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button