Municipi

Opinions oposades per les restriccions a Formentor

Dilluns que ve, els alemanys amb segones residències a Mallorca podran viatjar fins a l'Illa

Els turistes i les activitats turístiques són un habitual a Pollença. És d’una gran raresa que a hores d’ara els carrers només estiguin ocupats pels habitants locals. Amb relació al sector turístic i a les decisions polítiques, aquests dies ha estat notícia que el Consell de Mallorca demana que es restringeixi l’accés a Formentor a partir de dia 22 de juny. També que a partir de dilluns 15, els alemanys ja podran viatjar a les seves segones residències a les Illes. Dos fets que incideixen de manera compeltament directa al municpi de Pollença.

Restringir l’accés a Formentor quan no hi ha turistes?

No és cap secret que els vehicles privats, de turistes i locals, saturaven Formentor estiu rere estiu. Ara fa dos anys van intentar solcuionar el problema restringir-ne el seu accés des de la platja al far, però el col·lapse s’ha traslladat a la platja.

https://www.facebook.com/sompollenca/videos/2336800513239902/

Amb tot això, és important destacar que ara mateix l’arribada des de l’estranger a Balears està gairebé tancada i és incerta la data en què el turisme massiu corrent pugui tornar a ser una realitat. Per tant, aquesta mesura sembla innecessària. Tot i això, el Consell de Mallorca ha demanat a la DGT que torni a restringir-ne l’accés a partir de dilluns 22, dia en què finalitza l’Estat d’Alarma, i fins dia 15 de setembre.

Ara bé, la DGT contempla la possibilitat d’aixecar aquesta prohibició fins que no sigui necessari. Però des de la institució presidida per Catalina Cladera es mantenen en què la restricció és necessària, ja que és una mesura que ajuda a protegir el medi ambient.

Des de l’Ajuntament local s’oposen fermament a la restricció en el moment en què ens trobam. El batle del municipi, Tomeu Cifre, considera que “s’hauria de deixar en suspens” davant la gran incertesa sobre el futur. S’hauria d’esperar a “posar una restricció més a turistes que puguin venir a Pollença, quan realment no hi ha una saturació i no sabem el que passarà“. Al que afegeix, Cifre, que “s’hauria d’intentar resoldre una vegada vegem com van aquestes proves pilot“.

Els alemanys poden tornar a les segones residències

A partir de dilluns que ve, dia 15, els alemanys ja podran anar a les segones residències que tinguin a Mallorca. El que Tomeu Cifre considera “una gran notícia“. Cal recordar que a Pollença hi ha una gran quantitat de persones alemanyes qui hi tenen un domicili.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button