CulturaMunicipi

El carnestoltes: una desfilada de creativitat i alegria

Idees molt mallorquines de disfresses per celebrar el carnaval

Cada any, els carrers s’omplen de colors i es viu una explosió d’alegria quan arriba l’esperada festivitat de carnestoltes. Aquesta destaca per les disfresses cridaneres i les desfilades.

Orígens històrics del carnestoltes

El carnestoltes té profundes arrels històriques que s’entrellacen amb tradicions religioses i paganes. En l’edat mitjana, la celebració es va barrejar amb les festivitats del Dimarts de Carnestoltes, que precedeixen a la Quaresma. Al llarg dels segles, aquesta fusió ha donat lloc a una celebració única, a la qual destaca la diversió.

Les festivitats solen començar a principis de febrer i culminen en el Dimarts de Carnestoltes, que enguany cau en 13 de febrer. Durant aquest període, els carrers s’omplen de desfilades, música i balls.

Maneres de celebrar el carnestoltes

  • Sa Rua i Sa Rueta: Aquestes són les desfilades principals del carnestoltes a la nostra illa, on la creativitat i l’originalitat desborden entre els participants.
  • Concursos de disfresses: Participar en concursos de disfresses és una tradició popular. Des de personatges històrics fins a creacions extravagants, els mallorquins s’esforcen per destacar amb els seus vestits únics.
  • Balls de disfresses: Aquests són esdeveniments socials que involucren balls i música emmascarada. És una oportunitat per a enlluernar amb vestits elegants i misteriosos.

Idees creatives de disfresses inspirades a Mallorca

Flora i fauna mediterrània: Converteix-te en una encarnació de l’exuberant naturalesa de l’illa. Des d’oliveres fins a flamencs, les opcions són tan diverses i originals com vulguis imaginar.

Déus i deesses de la Mar: Amb una picada d’ullet a la ubicació insular, disfressar-se com una deïtat marina és una opció elegant i original.

Personatges històrics mallorquins: Des de reis i reines fins a figures folklòriques, Mallorca té una rica història per a explorar en disfresses. T’animes a reencarnar-te en algun d’ells?

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button