CulturaMunicipi

Dia Mundial de la Poesia: una altra manera de percebre la realitat

Origen i història de la poesia des dels seus inicis egipcis

El 21 de març es celebra el Dia Mundial de la Poesia amb la finalitat de donar suport a la diversitat lingüística i donar l’oportunitat a les llengües amenaçades de ser un vehicle de comunicació artística. Així mateix, es tracta d’un dia per promoure l’ensenyament de la poesia, fomentar els recitals poètics, donar suport a les editorials petites i fomentar una mirada cap aquesta disciplina com a via d’expressió que pot manifestar-se conjuntament amb altres manifestacions artístiques, com el teatre, la dansa, la música i la pintura.

Origen de la poesia

L’origen de la poesia remunta a l’època egípcia i les inscripcions jeroglífiques de caràcter religiós, que daten de 2.600 a. C. Quan es parla de textos escrits, el “Poema de Gilgamesh” és considerat el registre més antic d’origen sumeri, trobat a taules d’argila. Aquest és un bell poema que conta les emocionants aventures del rei Gilgamesh amb éssers mortals, gegants, semideus i déus. En canvi, quant a la narrativa poètica, Homer és considerat el “Príncep de la poesia grega”. Les seves obres mundialment conegudes i traduïdes a tots els idiomes, plasmaren les tragèdies, misèries, passions i turments viscuts per l’home a través dels seus cants èpics.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button