MES -ESQUERRAMunicipiPollença

Arxivada la querella de Cafè Cappuccino contra l’exbatle de Pollença

L’Audiència Provincial ha arxivat definitivament i sense possibilitat de recurs, la querella que el 2018 va interposar l’empresa Cafè Cappuccino contra l’anterior batle de Pollença Miquel Àngel March i l’exregidor d’urbanisme Bartomeu Cifre Bennassar.

L’empresa, que explota Can Pescador, havia denunciat per prevaricació als dos polítics perquè l’Ajuntament no havia licitat una terrassa damunt l’arena de la Platja d’Albercuix.

L’Ajuntament va treure la licitació per terrasses en zona de domini públic marítim terrestre del Port de Pollença, però no es va incloure la terrassa en qüestió, ja que aquest tenia un excés d’ocupació de via pública, segons l’ordenança municipal. A més era l’únic local que disposant de taules i cadires damunt la via pública també ocupava espai de la platja. El govern municipal va voler posar fi a aquesta situació d’abús i de greuge comparatiu amb altres negocis del Port i no es va renovar la licitació d’aquesta terrassa damunt la platja.

L’empresa també va recórrer la decisió municipal per la via contenciosa-administrativa i el 17 de juliol de 2019 la sala va sentenciar que l’actuació municipal s’ajustava a dret, desestimant el recurs de Cafè Cappuccino 1919. La via penal iniciada el 2018 ja havia obtingut tres pronunciaments contraris a la companyia.

Des de Junts Avançam han assegurat que aquest procés ha posat en evidència l’actuació de l’Ajuntament i “dels nostres representants per la recerca de l’interès general i la salvaguarda de l’espai públic” i lamenten que “els responsables polítics estiguin tan exposats a les pressions en forma de querelles exercides de manera deshonesta per pressionar i aconseguir privilegis que en dret no corresponen”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button