Site icon Som Pollença

Presentada la flota de busos elèctrics que millorarà el transport de Pollença

Avui la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presentat una flota de nou busos totalment elèctrics que cobriran el transport interurbà a la zona nord de l’illa de Mallorca. L’acte ha tingut lloc a Alcúdia, des d’on, des d’avui, es començarà a fer les connexions del corredor de la seva badia i la de Pollença.

Aquesta renovació de la flota forma part de la portada a terme amb l’entrada en vigor del nou servei el passat 1 de gener i avui ja hi ha 198 vehicles totalment renovats de gas natural comprimit i 18 de propulsió elèctrica. Compten amb una tecnologia que permet reduir les emissions i millorar l’accessibilitat, essent així el TIB una de les xarxes més avançades d’Europa en sostenibilitat ambiental. Així, es tracta del primer cop en tot l’Estat que es presenten busos 100% elèctrics en línies interurbanes. Fins ara, només cobrien rutes urbanes.

Tornam a ser l’avantguarda en les millores en sostenibilitat, en les millores contra el canvi climàtic i la defensa dels drets a la mobilitat dels ciutadans.

Presidenta Armengol
La Presidenta del Govern

Dels nou vehicles presentats, tres ja han començat a circular avui mateix: dos a la línia 321 que cobreix entre Can Picafort i Alcúdia, i un que farà la 322, entre Pollença i Port d’Alcúdia. Els altres sis restants s’aniran incorporant durant el mes de juny. A part dels vehicles presentats avui, pròximament començaran també a funcionar nou busos híbrids més.

Augment de connexions que afecten Pollença

De cara a l’estiu, Pollença vorà incrementat el servei de transport públic que hi passa. Per una part, hi haurà un augment de les connexions a tota la zona Nord, cobrint així els desplaçaments entre les badies d’Alcúdia i de Pollença i la Platja de Muro.

A part d’això, a partir del 15 de juny també es reforçarà l’oferta de servei de busos amb l’inici de la línia 231 que va des del Port de Pollença a Sóller i la 333 i 334 que van a la Península de Formentor.

També s’ha aprofitat per a presentar, a l’acte, la nova oficina d’atenció a l’usuari del TIB que es situarà a partir de l’1 de juny a l’avinguda Príncep d’Espanya, 10, a Alcúdia.

Exit mobile version